Γραφείο Επιτρόπου Προεδρίας

Γραφείο Επιτρόπου Προεδρίας

H Μαρωνίτικη Κοινότητα έχει μεγάλη προσφορά στον τόπο, είπε ο Φωτίου σε εκδήλωση για τον καλλιτέχνη Τώνη Σολωμού, ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ / Λευκωσία 31/10/2019


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τρέφει για τη Μαρωνίτικη κοινότητα τα καλύτερα αισθήματα αναγνωρίζοντας τη μεγάλη προσφορά της για την προκοπή του τόπου μας, ανέφερε απόψε ο Επίτροπος Προεδρίας Φώτης Φωτίου σε χαιρετισμό σε εκδήλωση του Γραφείου του Εκπροσώπου των Μαρωνιτών με θέμα «Τώνης Σολωμού: 20 χρόνια μουσικής παράδοσης». Είπε ακόμη ότι η Κυβέρνηση εργάζεται προς την κατεύθυνση ανατροπής της κατάστασης που έχει προκαλέσει η εισβολή και η κατοχή , τονίζοντας ότι ο τόπος μας θα πρέπει να επανενωθεί και ο λαός μας στο σύνολό του να αναπνεύσει τον αέρα της ελευθερίας μέσα σε συνθήκες ασφάλειας, δημοκρατίας και κοινής ευημερίας.

Ο κ. Φωτίου είπε ότι οι Μαρωνίτες της Κύπρου συνθέτουν μια δυναμική και παραγωγική κοινότητα, πιστή στα ήθη και τα έθιμά της, την ιστορία και τις παραδόσεις της και είναι μια κοινότητα που αγωνίζεται πεισματικά για τη διατήρηση της ταυτότητας της, έχοντας κερδίσει την καθολική εκτίμηση και τον σεβασμό του λαού μας.

«Το γεγονός αυτό υπογραμμίζεται και από την πλούσια μουσική παράδοση τους την οποία έκανε ευρύτερα γνωστή με την μακρά προσωπική εργασία και προσφορά του ο φίλος Τώνης Σολωμού, που δίκαια έχει χαρακτηριστεί ως ο εκπρόσωπος της παραδοσιακής μαρωνίτικης μουσικής», ανέφερε.

Καταλήγοντας είπε ότι ο Τώνης Σολωμού είναι ο πρώτος Μαρωνίτης καλλιτέχνης που έφερε με τόση επιτυχία στην επιφάνεια τα παραδοσιακά τραγούδια των Μαρωνιτών της Κύπρου, προβάλλοντάς τα σε εκδηλώσεις τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό.

(ΚΥΠΕ/ΚΧΡ/ΗΦ)