Γραφείο Επιτρόπου Προεδρίας

Γραφείο Επιτρόπου Προεδρίας

H Λατινική Κοινότητα τίμησε τον Γλαύκο Κληρίδη σε εκδήλωση στο Σπίτι των Λατίνων ΚΥΠΕ - ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 20/06/2019Η Λατινική κοινότητα τίμησε χθες το βράδυ τη συμβολή του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη στη συνταγματική αναγνώριση της Λατινικής Κοινότητας.

Την εκδήλωση διοργάνωσε η Εκπρόσωπος της Λατινικής Κοινότητας στη Βουλή των Αντιπροσώπων Αντωνέλλα Μαντοβάνη, στο «Σπίτι των Λατίνων» στη Λευκωσία.


Σύμφωνα με ανακοίνωση, η εκδήλωση περιλάμβανε φωτογραφικό υλικό του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας που απεικονίζει τη διαχρονικότητα της σχέσης του Γλαύκου Κληρίδη με τους Λατίνους, και χαιρετισμούς για τον Γλαύκο Κληρίδη ως πολιτικό και ως φίλο της Θρησκευτικής Ομάδας Λατίνων.


Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να δουν την προσωπική συλλογή ποτηριών Μουράνο που ξεκίνησε το ζεύγος Γλαυκού Κληρίδη μετά από επίσκεψη τους στο Μουράνο, Βενετίας. Η συλλογή, δωρεά της οικογένειας, θα εκτίθεται μόνιμα στο Σπίτι Των Λατίνων που έχει σαν στόχο να προβάλει τη συμβολή και την παρουσία της Θρησκευτικής Ομάδας των Λατίνων στην κυπριακή κοινωνία, μέσω εκθέσεων, συναντήσεων και πολιτιστικών εκδηλώσεων.

(ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/ΓΧΡ)