Γραφείο Επιτρόπου Προεδρίας

Γραφείο Επιτρόπου Προεδρίας

H Κυβέρνηση στηρίζει την προσπάθεια ενίσχυσης της πολυπολιτισμικότητας του Τέρρα Σάντα λέει ο Φωτίου, ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ / Λευκωσία 31/10/2019


Το Κολέγιο Τέρρα Σάντα επισκέφθηκε την Πέμπτη ο Επίτροπος Προεδρίας Φώτης Φωτίου, στο πλαίσιο προγραμματισμένων επισκέψεών του σε σχολεία όπου φοιτούν μαθητές που ανήκουν στις Θρησκευτικές Ομάδες της Κύπρου.

Ο κ. Φωτίου συνοδευόμενος από τον Διευθυντή Μέσης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας και παρουσία Εκπροσώπων των Θρησκευτικών Ομάδων της Κοινότητας των Μαρωνιτών και των Λατίνων στη Βουλή, διαβεβαίωσε ότι η Κυβέρνηση στηρίζει την προσπάθεια ενίσχυσης της πολυπολιτισμικότητας του Σχολείου το οποίο είναι παράδειγμα συνύπαρξης παιδιών που προέρχονται από διαφορετικές θρησκευτικές ομάδες.

Ο κ. Φωτίου συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου, τη Διεύθυνση και καθηγητές του Σχολείου, τους οποίους ευχαρίστησε για το σημαντικό έργο που επιτελούν διατηρώντας και προωθώντας τον πολυπολιτισμικό και πολύγλωσσο χαρακτήρα του σχολείου, στέλνοντας μηνύματα πετυχημένης συνύπαρξης και συνεργασίας ανάμεσα στους μαθητές ανεξαρτήτου εθνικότητας και θρησκεύματος.

Συζητήθηκαν διάφορα αιτήματα που έχει το Σχολείο, όπως για παράδειγμα παραχώρηση σχολικού μαθησιακού τεχνολογικού εξοπλισμού και υλικοτεχνικής υποδομής για καλύτερη, πιο εύρυθμη και πιο σύγχρονη λειτουργία του. Αποφασίστηκε επίσης, με τη συνεργασία του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, η ετοιμασία στρατηγικού σχεδιασμού για την καλύτερη και πιο αποτελεσματική προώθηση των στόχων του Σχολείου.

(ΚΥΠΕ/ΚΧΡ/ΘΝΕ)