Γραφείο Επιτρόπου Προεδρίας

Γραφείο Επιτρόπου Προεδρίας

Μαζί με τους Μαρωνίτες ο Επίτροπος Προεδρίας για την εορτή του Αγ. Γεωργίου του Σπόρου, ΚΥΠΕ - ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 03/11/2019


Σε αυτό το μικρό, λιτό και απέριττο εκκλησάκι που ατενίζει πότε την ήρεμη και γαληνεμένη θάλασσα του Κόλπου του Κορμακίτη και πότε την αγριεμένη όψη της, «ενισχύουμε μέσα μας την πίστη και την ελπίδα για την ελεύθερη επιστροφή στις πατρογονικές εστίες, μέσω της επίτευξης μιας δίκαιης και λειτουργικής λύσης του Κυπριακού προβλήματος η οποία να μπορεί να οδηγήσει στην περαιτέρω προκοπή του λαού μας, μέσα σε συνθήκες ασφάλειας και ευημερίας για όλους».

Αυτό αναφέρει ο Επίτροπος Προεδρίας Φώτης Φωτίου, σε χαιρετισμό του στον εκκλησιασμό για την εορτή του Αγίου Γεωργίου του Σπόρου, στην περιοχή Κορμακίτη.

«Μεγάλη μέρα η σημερινή για τους αδελφούς μας Μαρωνίτες. Τιμούμε μαζί τους το παλληκάρι τους, τον προστάτη του Κορμακίτη, τον Άγιο Γεώργιο», πρόσθεσε. Τον Άγιο Γεώργιο, συνέχισε ο κ. Φωτίου, τον τιμούμε παντού στην Κύπρο.

«Αλλά περισσότερο τον τιμά η Μαρωνίτικη κοινότητα με τις εκκλησίες που αφιέρωσαν στη μνήμη του, τις εκδηλώσεις εδώ στον Κορμακίτη και αλλού, καθώς και με τη βαθιά πίστη προς αυτόν, τον προστάτη Άγιό της. Προσευχόμαστε όλοι μαζί να ανοίξει, επιτέλους, ο δρόμος για ουσιαστικές συνομιλίες, οι οποίες να μπορούν να αποδώσουν το αποτέλεσμα που όλοι ευχόμαστε. Μια πατρίδα χωρίς τα προβλήματα και τις προκλήσεις του παρελθόντος, μια πατρίδα ελεύθερη και δημιουργική για τον λαό της, με σταθερότητα, ασφάλεια και μεγάλη προοπτική για το σύνολο των Κυπρίων», πρόσθεσε.

Ο κ. Φωτίου μετέφερε προς όλους τον θερμό χαιρετισμό του Προέδρου Αναστασιάδη, όπως και τη βαθιά εκτίμησή του προς όλα τα μέλη της Μαρωνίτικης κοινότητας για τη συνεργασία και την προσφορά τους στον πρόοδο του τόπου μας.

«Παραμένουμε δεσμευμένοι στους στόχους που έχουμε θέσει σε συνεργασία με τους εκπροσώπους και τα οργανωμένα σύνολα της κοινότητας για την ικανοποίηση των διαχρονικών αιτημάτων της. Αλλά, και πέραν αυτών, για ενίσχυση πρόσθετων στόχων αναπτυξιακής και πολιτιστικής υφής που βοηθούν την κοινότητα να αντιμετωπίσει τις ιδιαίτερες δικές της ανάγκες και προκλήσεις και να προχωρήσει μπροστά με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και σιγουριά. Αντικρίζοντας το θαλασσί ακρογιάλι εδώ στο εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου, εύχομαι ιδιαίτερα να έρθει η ευλογημένη εκείνη μέρα που όλοι οι συμπατριώτες θα μπορούν ελεύθερα και με ασφάλεια να απολαμβάνουν τις ομορφιές του νησιού μας. Όπου και να βρίσκονται αυτές», κατέληξε.

(ΚΥΠΕ-ΓΤΠ/ΔΝ/ΑΓΚ)