Γραφείο Επιτρόπου Προεδρίας

Γραφείο Επιτρόπου Προεδρίας

Ανακοίνωση του Γραφείου του Επιτρόπου Προεδρίας για τη γιορτή του Αγίου Μάρωνα


Με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Μάρωνα, ευχόμαστε με θέρμη χρόνια πολλά προς όλους τους Μαρωνίτες της Κύπρου, αναγνωρίζοντας το υψηλό επίπεδο της προσπάθειας και της όλης συμβολής τους στην εξέλιξη της κοινωνίας και του τόπου μας γενικότερα.

Μπορεί οι έκτακτες συνθήκες που διερχόμαστε λόγω της πανδημίας να έχουν περιορίσει την επικοινωνία μας, αλλά δεδομένη είναι η προσπάθειά μας για ικανοποίηση των στόχων που έχουμε θέσει τόσο για την περαιτέρω οικοδόμηση της ευημερίας της κοινότητας όσο και για την ενίσχυση του αγώνα που από κοινού καταβάλλουμε για την επανένωση της πατρίδας μας.
Αναγνωριζόμενοι ως αναπόσπαστο τμήμα της Ιστορίας, του κοινωνικού ιστού και του θρησκευτικού και πολιτισμικού πλούτου του τόπου μας, οι Μαρωνίτες χαίρουν σήμερα δικαίως της καθολικής εκτίμησης και του σεβασμού όλων μας.

Με τους Μαρωνίτες μοιραζόμαστε τα ίδια προνόμια, τα ίδια δικαιώματα, αλλά και τις ίδιες ευθύνες, και αναπτύσσουμε σταθερά μία έντιμη και δημιουργική σχέση και συνέργεια, στοχεύοντας σε ένα μέλλον καλύτερο για τις σημερινές και επόμενες γενεές.

Ας ελπίσουμε του χρόνου τέτοια μέρα, όλοι οι Μαρωνίτες να εορτάσουν τον Άγιό τους μέσα σε συνθήκες που να υπόσχονται στους εγκλωβισμένους μας και σε όλους γενικότερα καλύτερες προσδοκίες για το αύριο, με επίκεντρο την ελεύθερη και ασφαλή επιστροφή όλων στις πατρογονικές εστίες.

Χρόνια πολλά σε όλους τους Μαρωνίτες.

ΡΜ/ΕΧ/ΣΧ