Γραφείο Επιτρόπου Προεδρίας

Γραφείο Επιτρόπου Προεδρίας

Πιο αποτελεσματική διδασκαλία της Μαρωνιτικής γλώσσας συζήτησαν Φωτίου και Διεύθυνση Σχολείου Αγ. Μάρωνα, ΚΥΠΕ - ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 08/11/2019


Την καλύτερη και πιο αποτελεσματική διδασκαλία της Κυπριακής Μαρωνιτικής Αραβικής γλώσσας (ΚΜΑ), η οποία διδάσκεται στο προαιρετικό ολοήμερο σχολείο και στα Επιμορφωτικά Κέντρα του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, συζήτησε ο Επίτροπος Προεδρίας, Φώτης Φωτίου, κατά την επίσκεψη του στο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Μάρωνα, στο πλαίσιο προγραμματισμένων επισκέψεών του σε σχολεία της Κύπρου, όπου φοιτούν μαθητές που ανήκουν στις Θρησκευτικές Ομάδες της Κύπρου.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, κατά την επίσκεψη ο κ. Φωτίου είχε συνάντηση με τη Διεύθυνση, τη Σχολική Εφορεία και τους Συνδέσμους Γονέων του Σχολείου, τους οποίους ευχαρίστησε για το σημαντικό έργο που επιτελούν και την αξιέπαινη προσπάθεια που καταβάλλουν για διατήρηση των παραδόσεων, της πολιτιστικής κληρονομιάς και της ιστορίας των Μαρωνιτών.

Συζητήθηκαν, επίσης, διάφορα αιτήματα που έχει το Σχολείο, για παραχώρηση σχολικού μαθησιακού τεχνολογικού εξοπλισμού και η αναβάθμιση της υποδομής των κτηριακών εγκαταστάσεων του σχολείου για καλύτερη, πιο εύρυθμη και πιο σύγχρονη λειτουργία του.

Τέλος, ο Επίτροπος Προεδρίας δήλωσε την αμέριστη στήριξη της Κυβέρνησης προς το δημοτικό σχολείο του Αγίου Μάρωνα και τη Μαρωνίτικη Κοινότητα γενικότερα. Στόχος το σχολείο να προσφέρει αμέριστα αναβαθμισμένη εκπαιδευτική μόρφωση σε όλα τα παιδιά.