Γραφείο Επιτρόπου Προεδρίας

Γραφείο Επιτρόπου Προεδρίας


Χαιρετισμός του Επιτρόπου Προεδρίας κ Φώτη Φωτίου

Σας καλωσορίζω στην αναβαθμισμένη ιστοσελίδα του Γραφείου του Επιτρόπου Προεδρίας. Πρόθεση μας, ως βραχίονας της Προεδρίας και του Προεδρικού Μεγάρου, είναι να αξιοποιήσουμε όλα τα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας και να παρέχουμε στους πολίτες έγκαιρη, πλήρως επεξηγηματική και κατατοπιστική πληροφόρηση για τις αρμοδιότητες, τις δράσεις, καθώς και για το ποικίλο και πολυδιάστατο συνολικά έργο που επιτελείται από το Γραφείο του Επιτρόπου Προεδρίας.

Στο διαδικτυακό μας σπίτι, θα βρείτε πληροφορίες που αφορούν τη διερεύνηση και τις ενέργειες που έγιναν και συνεχίζουν να γίνονται για εξακρίβωση της τύχης όλων ανεξαίρετα των αγνοουμένων μας, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εγκλωβισμένοι αδερφοί μας και τη στήριξη που τους παρέχεται από το Κράτος, τις ενέργειες και δράσεις που αφορούν τους Κύπριους της Διασποράς σε συνεργασία και με τις Οργανώσεις τους, προσπαθώντας να μην επιτρέψουμε να ξεχαστεί ποτέ το δράμα της Κύπρου με την τουρκική εισβολή του 1974 και τη συνεχιζόμενη κατοχή μεγάλου τμήματος του νησιού μας, καθώς και για να διατηρήσουμε τις παραδόσεις, τη γλώσσα και την ιστορία μας γεφυρώνοντας τις αποστάσεις.

Επιπρόσθετα, δίνεται ενημέρωση σε επαναπατρισθέντες συμπατριώτες μας που ταλαιπωρημένοι από την ξενιτειά, αποφασίζουν να επιστρέψουν στην πατρίδα. Εξάλλου προβάλλεται η στήριξη και οι προσπάθειες που γίνονται για αντιμετώπιση θεμάτων που απασχολούν τις θρησκευτικές ομάδες των Μαρωνιτών, Αρμενίων και Λατίνων καθώς και πολλά άλλα θέματα συναφή με τις αρμοδιότητες του Γραφείου του Επιτρόπου Προεδρίας.

Επιδιώκουμε ο πολίτης που επισκέπτεται την ιστοσελίδα μας να εντοπίζει με ευκολία από τα διάφορα σημεία της την όποια πληροφόρηση επιζητεί. Με στόχο την καλύτερη και απρόσκοπτη εξυπηρέτηση του, έχει στη διάθεσή του ανακοινώσεις γενικού και ειδικού ενδιαφέροντος, νομοθεσίες, οδηγό, δράσεις, έντυπα αιτήσεων, επιπρόσθετα με την ενημέρωση του για τις τελευταίες εξελίξεις.

Θέλουμε το διαδικτυακό μας σπίτι να αποτελεί μέσο πληροφόρησης και σύνδεσμο επικοινωνίας με τον Κύπριο πολίτη και να φιλοξενεί επίσης και ξένους πολίτες που επιθυμούν να το επισκεφθούν.

Η βελτίωση της ιστοσελίδας μας, τόσο ως προς το περιεχόμενο όσο και ως προς τον τρόπο λειτουργίας της, θα είναι συνεχής.