Γραφείο Επιτρόπου Προεδρίας

Γραφείο Επιτρόπου Προεδρίας

Διμερής συνάντηση Κύπρου-Ρουμανίας για θέματα Διασποράς, ΓΤΠ 02/12/2022


Διμερή συνάντηση Κύπρου Ρουμανίας είχε σήμερα στο γραφείο του ο Επίτροπος Προεδρίας κ. Φώτης Φωτίου με την Υφυπουργό Πολιτισμού της Ρουμανίας κα Diana-ͺtefana Baciuna.

Την κοινή βούληση τους για εμβάθυνση της διμερούς συνεργασίας σε θέματα διασποράς, εξέφρασαν ο κ. Φωτίου και η κα Baciuna. Όπως ανέφερε ο Επίτροπος, τα 62 χρόνια διμερών διπλωματικών σχέσεων δείχνουν τις μακροχρόνιες σχέσεις μας, την πολιτική, οικονομική και πολιτιστική μας συνεργασία. Τις χώρες μας ενώνουν ιστορικοί δεσμοί, κοινές αξίες, αρχές και επιδιώξεις.

Από τη μεριά της η κα Baciuna ανάφερε ότι στην Κύπρο υπάρχει μια ζωντανή και δυναμική Διασπορά από τη Ρουμανία που αριθμεί γύρω στους 45.000 Ρουμάνους. Οι σχέσεις μας είναι πέρα για πέρα φιλικές, μας ενώνουν πολλά και συνεργαζόμαστε σε όλους τους τομείς.

Κλείνοντας, ο κ. Φωτίου ανάφερε ότι δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στη νέα γενιά γι’ αυτό και στo πλαίσιo της διμερούς συνεργασίας θα συνδιοργανώσουμε διάφορες δράσεις και εκδηλώσεις, τόσο στην Κύπρο και τη Ρουμανία όσο και σε άλλες χώρες όπου έχουμε οργανωμένες κοινότητες Διασπορά, όπως η αποψινή διμερής εκδήλωση Κύπρου – Ρουμανίας όπου θα πραγματοποιηθεί στις 18:30 στο Cine Studio του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, στη Λευκωσία.

(ΝΓ/ΣΧ)