Γραφείο Επιτρόπου Προεδρίας

Γραφείο Επιτρόπου Προεδρίας

Το Yianis Christodoulou Foundation στηρίζει την Κυπριακή κοινότητα του Η.Β., Sigmalive, 17/04/2020


Ο κ. John Christodoulou, Ιδρυτής του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος ‘Yianis Christodoulou Foundation’ ανέλαβε, την πρωτοβουλία να προσφέρει κατ’ οίκον δωρεάν πακέτα με τρόφιμα σε όλα τα άτομα της κυπριακής κοινότητας του Ηνωμένου Βασιλείου που έχουν άμεση ανάγκη και σε όλους τους ηλικιωμένους, σε συνεργασία με την Εθνική Κυπριακή Ομοσπονδία του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η πρωτοβουλία λήφθηκε, καθώς η πανδημία του COVID-19 έχει πλήξει σοβαρά την κυπριακή κοινότητα του Η.Β., η οποία μετράει σχεδόν 200 νεκρούς στο σύνολο των 355.000 Κυπρίων που ζούνε εκεί. Αυτός ο αριθμός αποτελεί μεγάλο ποσοστό του συνολικού αριθμού θανάτων στο Η.Β. Ο κ. Christodoulou εξήγησε τον λόγο που έχει πάρει αυτή την πρωτοβουλία, κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής συνέντευξης που έδωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό London Greek Radio (LGR). Ανέφερε σχετικά: ‘Σε στιγμές όπως αυτές, είναι πολύ σημαντικό για όλους να παραμείνουν ενωμένοι και να στηρίζουν ο ένας το άλλο, γι αυτό κι εμείς αποφασίσαμε να βοηθήσουμε έμπρακτα όλα τα μέλη της κυπριακής κοινότητας στο Η.Β. που έχουν ανάγκη λόγω της ευάλωτης κατάστασης που βιώνουμε όλοι. ‘Συγκεκριμένα’, πρόσθεσε ο κ. Christodoulou, “κάθε δωρεάν πακέτο φαγητού περιλαμβάνει προμήθειες για περίπου δύο βδομάδες και αποτελείται από μακαρόνια, κριθαράκι, χαλλούμι, κουπέπια, αλεύρι, κυπριακά λουκάνικα, ρύζι, μέλι, γάλα μακράς διαρκείας, δημητριακά, μπισκότα, κυπριακό καφέ, τσάι, πίττες και λουβί”. Ο κ. Christodoulou συμβούλευσε όλους τους Κύπριους να παραμείνουν στο σπίτι τους και να ακολουθούν τις υποδείξεις των ειδικών. Κλείνοντας, ο κ. Χριστοδούλου έστειλε το δικό του θετικό μήνυμα λέγοντας ότι ‘Οι δύσκολες στιγμές δεν διαρκούν πολύ, οι δυνατοί άνθρωποι, όμως, παραμένουν για πάντα’!

Η πρωτοβουλία του ιδρύματος εκτιμήθηκε ιδιαιτέρως από την Κυπριακή Κοινότητα του Η.Β., ενώ την ευγνωμοσύνη τους εξέφρασαν η Εθνική Κυπριακή Ομοσπονδία του Ηνωμένου Βασιλείου (https://bit.ly/3aaErF8), η εφημερίδα Parikiaki (https://bit.ly/3a4mLLr), η εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ (https://bit.ly/2xqh0uh), καθώς επίσης και ο κ. Φώτης Φωτίου, Επίτροπος Προεδρίας για Ανθρωπιστικά Θέματα και Θέματα Αποδήμων (https://bit.ly/2V7Ee0V).

Αποστολή του ιδρύματος Yianis Christodoulou Foundation είναι η στήριξη των παιδιών και των νέων που έχουν ανάγκη προκειμένου να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητές τους, να βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής τους, και να αναβαθμίσουν το εκπαιδευτικό και μαθησιακό τους περιβάλλον μέσω διαφόρων προγραμμάτων. Το ίδρυμα δεν θα μπορούσε να παραμείνει αμέτοχο στις δύσκολες στιγμές που περνάνε οι Κύπριοι στο Η.Β., γι αυτό και προσφέρει τη στήριξή του στους ηλικιωμένους και τις ευάλωτες ομάδες της κυπριακής κοινότητας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ίδρυμα Yianis Christodoulou Foundation, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του ιδρύματος στο https://www.yianischristodouloufoundation.com/ καθώς επίσης και τις σελίδες των κοινωνικών δικτύων του στο Facebook: https://www.facebook.com/YCFoundationCy/ (CY) και https://www.facebook.com/YianisChristodoulouFoundation/ (UK) και στο Instagram: https://www.instagram.com/ycf_cyprus (CY) και https://instagram.com/yianischarity?igshid=13ooc0jk3usee (UK).