Γραφείο Επιτρόπου Προεδρίας

Γραφείο Επιτρόπου Προεδρίας

Διαδικτυακή λογοτεχνική πλατφόρμα ΜΙΧΤΑΡΕ


Η διαδικτυακή λογοτεχνική πλατφόρμα MIXTAPΕ αποτελεί μια συνεργασία του διεπιστημονικού λογοτεχνικού φεστιβάλ ΣΑΡΔΑΜ και της Ύπατης Αρμοστείας της Κύπρου στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η πλατφόρμα φέρνει Κύπριους συγγραφείς-περφόρμερ σε διάλογο με συγγραφείς-περφόρμερ από το εξωτερικό με στόχο να προβάλει μια πιο υβριδική και πιο παραστατική (performative) διάσταση της λογοτεχνίας. Ξεκινώντας από το spoken word (slamming) που πρωτοεμφανίστηκε τη δεκαετία του 80, μέσα από το οποίο ο/η συγγραφέας-περφόρμερ χρησιμοποιεί σώμα, φωνή και ρυθμό/μουσικότητα, το πρόγραμμα περιλαμβάνει βίντεο που συνδυάζουν τη λογοτεχνία με τις εικαστικές τέχνες, το θέατρο, τον ηλεκτρονικό ήχο και το κοντραμπάσο, την ηχητική ποίηση (sound poetry) και την οπτική ποίηση (visual poetry). Με αυτό τον τρόπο, δίδεται η ευκαιρία στο κοινό να γνωρίσει διαφορετικούς τρόπους παρουσίασης και επιτέλεσης της λογοτεχνίας και, ταυτόχρονα, να έρθει πιο κοντά στη λογοτεχνία, αυτή τη φορά εκτός σελίδας.

Διαδικτυακή λογοτεχνική πλατφόρμα MIXTAPE

19 Νοεμβρίου – 19 Δεκεμβρίου, 2020

www.culturalchc.co.uk/mixtape

Παρακολουθήστε το τρέιλερ εδώ: https://vimeo.com/472353937

Το πρόγραμμα της πλατφόρμας περιλαμβάνει:

  • Συμμετοχές από τους συγγραφείς/περφόρμερ Άντονι Αναξαγόρου, Στέλλα Βοσκαρίδου, Κοραλί Δημητριάδης, Μιχαήλ-Άγγελο Εγγλέζο, Μαρία Α. Ιωάννου, Αυγή Λίλλη, Παυλίνα Μάρβιν, Έρινα Χαραλάμπους, Sergio Garau, Lola Nieto, Iga Maria Szczepańska.
  • Συζητήσεις: Άντονι Αναξαγόρου με Μαρία Α. Ιωάννου, και Shelley Marlow με Μαρία Πετρίδη.  
  • Διαδικτυακό εργαστήρι δημιουργικής γραφής από τον Αγγλοκύπριο ποιητή/περφόρμερ Άντονι Αναξαγόρου.
   Εγγραφείτε εδώ:
   https://www.eventbrite.co.uk/e/how-to-write-it-creative-writing-workshop-registration-128105090775
Οπτική ταυτότητα και σχεδιασμός αφίσας: Μιχάλης Χαραλάμπους | Σχεδιασμός και ανάπτυξη πλατφόρμας: Κατερίνα Πατσαλίδου | Καλλιτεχνική διεύθυνση: Δρ Μαρία Α. Ιωάννου | Παραγωγή – τεχνική επιμέλεια: Δρ Μάριος Ψαράς.

Διοργάνωση: Πολιτιστικό Τμήμα Ύπατης Αρμοστείας της Κύπρου στο Ηνωμένο Βασίλειο σε συνεργασία με το διεπιστημονικό λογοτεχνικό φεστιβάλ ΣΑΡΔΑΜ.

Επιχορήγηση: Πολιτιστικές Υπηρεσίες Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας της Κύπρου.

(ΕΚ)