Γραφείο Επιτρόπου Προεδρίας

Γραφείο Επιτρόπου Προεδρίας

Σχολείο για την εκμάθηση ελληνικών εγκαινιάστηκε στην Αυστραλία, Τα εγκαίνια έκανε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Μακάριος, Pontos News, 16/3/2022


Σχολείο για την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας εγκαινίασε το Σάββατο, 12 Μαρτίου, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Μακάριος στην Βρισβάνη.

Συγκεκριμένα, το σχολείο λειτουργεί στις εγκαταστάσεις της Ενορίας της Αγίας Παρασκευής, ενώ η ίδρυσή του δρομολογήθηκε πριν από δύο χρόνια, κατά την πρώτη ποιμαντική επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας στην Κουινσλάνδη.
Το σχολείο θεμελιώθηκε με την προτροπή και τον οραματισμό του Σεβασμιωτάτου και ολοκληρώθηκε με την ευγενική δωρεά του ζεύγους Σωτηρίου και Αγγελικής Μανωλόπουλου και με τη μέριμνα του Προέδρου της Ενορίας  Κωνσταντίνου Στρατικόπουλου.

Αμέσως γράφτηκαν 110 νέα παιδιά, τα οποία είναι έτοιμα να διδαχθούν με ενθουσιασμό τη γλώσσα των προγόνων τους. Αυτό φανερώνει την ανάγκη που υπήρχε στην περιοχή για την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας.
Ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος, κατά την ομιλία του στην τελετή των εγκαινίων, ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν στην αποπεράτωση του συγκεκριμένου έργου, ευχήθηκε καλή αρχή και φωτισμό στους διδασκάλους και στους μαθητές, ενώ ευχαρίστησε τους γονείς που μεριμνούν ώστε τα παιδιά τους να μάθουν ελληνικά.

«Έχουμε όλες τις δυνατότητες τώρα, ώστε να μάθουν τα παιδιά μας ελληνικά. Πρόκειται για τη γλώσσα των προγόνων μας, η οποία είναι μία από τις παλαιότερες του κόσμου και σε χρήση εδώ και 5.000 χρόνια. Η ελληνική γλώσσα είναι αυτή που χρησιμοποιήθηκε για να μεταφερθεί το μήνυμα του Ευαγγελίου στον κόσμο, είναι η γλώσσα της φιλοσοφίας και της επιστήμης, είναι η γλώσσα της ιστορίας και του πολιτισμού μας. Θα γίνετε πιο δυνατοί και θα έχετε ένα επιπλέον εφόδιο για να προσφέρετε στην κοινωνία», τόνισε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος προς τους νέους μαθητές.