Γραφείο Επιτρόπου Προεδρίας

Γραφείο Επιτρόπου Προεδρίας

Η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος μεταβαίνει στην Αυστραλία για να παραστεί στις εκδηλώσεις που διοργανώνει η κυπριακή ομογένεια για καταδίκη του πραξικοπήματος και της τουρκικής εισβολής, ΓΤΠ


Η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος κα Δόξα Κωμοδρόμου αναχωρεί σήμερα για την Αυστραλία, όπου θα εκπροσωπήσει την Κυπριακή Δημοκρατία στις εκδηλώσεις καταδίκης των μαύρων επετείων του πραξικοπήματος και της τουρκικής εισβολής.

Η κα Κωμοδρόμου θα είναι η κύρια ομιλήτρια σε αντικατοχικές εκδηλώσεις που διοργανώνει η κυπριακή ομογένεια στη Μελβούρνη, την Αδελαΐδα, την Καμπέρα, τη Βρισβάνη και το Σίδνεϊ.

Στις 16 Ιουλίου θα παραστεί στο μνημόσυνο που θα τελεστεί στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ευσταθίου, χοροστατούντος του Κύπριου Επισκόπου Σωζοπόλεως Κυριακού και θα καταθέσει στεφάνι εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Χριστοδουλίδη. Στεφάνι θα καταθέσει και στο ελληνο-αυστραλιανό μνημείο της Μελβούρνης. Θα επισκεφθεί το «Australian War Memorial» στην πρωτεύουσα Καμπέρα και θα έχει επαφές με κυβερνητικά στελέχη.

Κατά την παρουσία της στην Αυστραλία, η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος θα έχει συναντήσεις με Πρόεδρους και στελέχη παροικιακών οργανώσεων καθώς και με μέλη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα Φιλίας Νοτίου Αυστραλίας – Κύπρου.

Στις 23 Ιουλίου, η κα Κωμοδρόμου θα παραστεί στον Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, όπου θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των πεσόντων ηρώων και δέηση για ανεύρεση των αγνοουμένων, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας και Ωκεανίας, κ.κ. Μακαρίου, με τον οποίο, ακολούθως, θα έχει χωριστή συνάντηση.

Τέλος, η κα Κωμοδρόμου, η οποία θα συνοδεύεται από τον Ύπατο Αρμοστή της Κύπρου στην Αυστραλία κ. Αντώνη Σαμμούτη, θα ξεναγηθεί στο Τμήμα των Κυπριακών αρχαιοτήτων του Μουσείου του Πανεπιστημίου στο Σίδνεϊ.

ΡΜ/ΕΠ/ΕΧΡ