Γραφείο Επιτρόπου Προεδρίας

Γραφείο Επιτρόπου Προεδρίας

Ο Υπουργός Εσωτερικών ομιλητής στην εκδήλωση της ΠΟΜΑΚ για την καταδίκη της ανακήρυξης του ψευδοκράτους, ψες στο Λονδίνο, ΓΤΠ 16/11/2022


Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Νίκος Νουρής ήταν ο κύριος ομιλητής σε εκδήλωση που διοργάνωσαν ψες η ΠΟΜΑΚ και η ΝΕΠΟΜΑΚ στην Υπάτη Αρμοστεία της Κυπριακής Δημοκρατίας, στο Λονδίνο, για την καταδίκη της επετείου της παράνομης ανακήρυξης του ψευδοκράτους.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε αμέσως μετά την πορεία διαμαρτυρίας που διοργάνωσαν και φέτος, όπως κάθε χρόνο, οι Οργανώσεις της κυπριακής παροικίας στο Λονδίνο έξω από την τουρκική πρεσβεία.

Κατά την εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε στην παρουσία του αναπληρωτή Υπάτου Αρμοστή κ. Σπύρου Μιλτιάδη και του Γενικού Προξένου της Δημοκρατίας στο Ηνωμένο Βασίλειο κ. Οδυσσέα Οδυσσέως, και στην οποία απηύθυνε χαιρετισμό ο Πρόεδρος της ΠΟΜΑΚ κ. Ανδρέας Παπαευρυπίδης, ο Υπουργός Εσωτερικών επεσήμανε ότι η τουρκική εισβολή του 1974 αλλά και η παράνομη αποσχιστική ενέργεια του καθεστώτος των κατεχομένων εδαφών μας του 1983, εξακολουθούν να επιφέρουν σοβαρές συνέπειες για την πατρίδα μας, αφού η κατοχική Τουρκία συνεχίζει τον παράνομο εποικισμό των κατεχομένων μας κατά παράβαση κάθε αρχής διεθνούς δικαίου.

«Μόνη επιλογή η επανένωση της πατρίδας μας και η αποκατάσταση του δικαίου με την αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων και την επιστροφή μας στις πατρογονικές μας εστίες», κατέληξε ο κ. Υπουργός.

(ΕΦυς / ΕΠ)