Γραφείο Επιτρόπου Προεδρίας

Γραφείο Επιτρόπου Προεδρίας

Προώθηση του Κυπριακού στο εξωτερικό αποφασίστηκε σε συνάντηση Φωτίου – Κατεχόμενων Κοινοτήτων, ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία, 06/07/2020


Ο Επίτροπος Προεδρίας Φώτης Φωτίου σε συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο και τα μέλη της Επιτροπής Κατεχομένων Κοινοτήτων, διαβεβαίωσε εκ νέου τους παρευρισκόμενους για τη διαχρονική στήριξη της Κυβέρνησης στον προσφυγικό κόσμο και το Συμβούλιο των Κατεχομένων Κοινοτήτων, ενώ αποφασίστηκε προώθηση εκδόσεων για προώθηση του εθνικού θέματος στο εξωτερικό και της καταστροφής της Θρησκευτικής και Πολιτιστικής μας Κληρονομιάς στα κατεχόμενα.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Προεδρίας, στη συνάντηση συζητήθηκαν τρόποι προώθησης του εθνικού θέματος στο εξωτερικό και της καταστροφής της Θρησκευτικής και Πολιτιστικής μας Κληρονομιάς στα κατεχόμενα, και αποφασίστηκε η ετοιμασία διαφόρων εκδόσεων και οπτικοακουστικού υλικού σε διάφορες γλώσσες που θα προωθηθούν από τις Πρεσβείες μας στο εξωτερικό, αλλά και τις οργανώσεις των Αποδήμων μας σε κέντρα λήψης αποφάσεων, σε χώρες όπως οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γαλλία.

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι εξετάστηκαν, επίσης, τρόποι συμβολής της Επιτροπής Κατεχομένων Κοινοτήτων στην προσπάθεια για εντοπισμό μαρτυριών και πληροφοριών που αφορούν το ανθρωπιστικό θέμα των αγνοουμένων μας.

Ο Πρόεδρος και τα μέλη της Ένωσης Κατεχομένων Κοινοτήτων διαβεβαίωσαν τον Επίτροπο Προεδρίας για την ετοιμότητα τους να συνεργαστούν για την υλοποίηση των πιο πάνω.

Ο κ. Φωτίου ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους και εισηγήθηκε θεσμοθέτηση των συναντήσεων αυτών για καλύτερο συντονισμό στην προώθηση και υλοποίηση των πιο πάνω θεμάτων.

(ΚΥΠΕ/ΜΦ/ΓΧΡ)