Γραφείο Επιτρόπου Προεδρίας

Γραφείο Επιτρόπου Προεδρίας

Στην Κύπρο ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας, θα συναντηθεί τη Δευτέρα με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη - ΚΥΠΕ - ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 23/08/2019


Στην Κύπρο έφτασε την Παρασκευή ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρος, ο οποίος θα παρευρεθεί στην ετήσια συνάντηση της κατασκήνωσης νέων των ορθόδοξων χριστιανικών εκκλησιών της Μέσης Ανατολής, ενώ τη Δευτέρα θα συναντηθεί και με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

Ο κ. Θεόδωρος θα έχει ξεχωριστή συνάντηση και με τον Επίτροπο Προεδρίας Φώτη Φωτίου, όπως έχει ανακοινωθεί.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Εκκλησίας της Κύπρου, τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας υποδέχθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στο αεροδρόμιο ο Επίσκοπος Καρπασίας Χριστοφόρος, εκ μέρους του Αρχιεπισκόπου Κύπρου. Ακολούθως τον συνόδευσε μέχρι και την Ιερά Αρχιεπισκοπή, όπου έλαβε χώρα κατ’ ιδίαν συνάντηση του Προκαθημένου της κατά Αλεξάνδρειαν Εκκλησίας με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο.

Στη συνέχεια, προστίθεται, ο Αρχιεπίσκοπος παρέθεσε γεύμα προς τιμήν του Πατριάρχη Αλεξανδρείας, στην παρουσία και του Μητροπολίτη Κιτίου Νεκταρίου, ο οποίος προεδρεύει της συνοδικής επιτροπής επί της νεότητος, του Εξάρχου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην Κύπρο Επισκόπου Νιτρίας Νικοδήμου, των Επισκόπων Καρπασίας και Μεσαορίας και λοιπών κληρικών.

Αναφέρεται ακόμη ότι ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας θα προεξάρχει του αρχιερατικού συλλειτουργού που θα τελεσθεί την Κυριακή, 25 Αυγούστου, στον Ι. Ν. Αγίου Νικολάου Στέγης στην Κακοπετριά, εκεί όπου στεγάζονται οι εγκαταστάσεις της κατασκήνωσης της Αρχιεπισκοπής Κύπρου και φιλοξενούνται κάθε χρόνο ορθόδοξοι νέοι από το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, το Πατριαρχείο Αντιοχείας και την Κύπρο.