Γραφείο Επιτρόπου Προεδρίας

Γραφείο Επιτρόπου Προεδρίας

Ευχές Επιτρόπου Προεδρίας προς Απόδημους


Συμπατριώτες και Συμπατριώτισσες μας στο εξωτερικό,

Όπου και αν ευρίσκεστε, όποιο μέρος της γης και αν έχετε επιλέξει ως δεύτερη πατρίδα σας, σας στέλλω τις πιο θερμές προσωπικές μου ευχές για τα Χριστούγεννα και το νέο χρόνο. Τις ίδιες ευχές στέλλω και στους Έλληνες της Διασποράς. Μαζί αγωνιζόμαστε και προσδοκούμε ένα καλύτερο μέλλον, όπως το αξίζει όλος ο Ελληνισμός.

Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει στο σύνολο του ο πλανήτης μας λόγω του κορωνοϊού θα ξεπεραστούν. Να έχουμε δύναμη και υπομονή και να τηρούμε τις προφυλάξεις.

Μήνυμα συστράτευσης, δύναμης και αντοχής στέλλω και σε ό,τι αφορά στα προβλήματα λόγω της Τουρκικής επιθετικότητας. Μαζί με την Ελληνική κυβέρνηση και τη στήριξη φίλων χωρών και κυβερνήσεων, αγωνιζόμαστε σθεναρά για την αντιμετώπιση των Τουρκικών απειλών και εκβιασμών.

Οι θέσεις μας στηρίζονται στο διεθνές δίκαιο το οποίο παραβιάζεται κατάφωρα από την Τουρκία. Σε αυτή την προσπάθεια μας έχουμε και τη δική σας πολύτιμη στήριξη και βοήθεια. Με τις οργανώσεις των όπου γης αποδήμων μας, μοιραζόμαστε το ίδιο όραμα και έχουμε τους ίδιους στόχους. Αγωνιζόμαστε για μια Κύπρο ελεύθερη, χωρίς στρατούς κατοχής και ξένες εξαρτήσεις. Για μια Κύπρο στην οποία όλοι οι κάτοικοι της θα απολαμβάνουν τα ίδια δικαιώματα μέσα σε συνθήκες ασφάλειας και συνδημιουργίας, με ενισχυμένη την ελπίδα και την αισιοδοξία τους για το μέλλον.

Με αισθήματα αγάπης και ευγνωμοσύνης, σας εύχομαι καλή χρονιά, προσωπική και οικογενειακή υγεία και ευτυχία. Και είθε το 2021 να ικανοποιήσει τις προσδοκίες μας και να φέρει την ειρήνη σε όλο τον κόσμο.

Χρόνια Πολλά σε όλες και όλους.