Γραφείο Επιτρόπου Προεδρίας

Γραφείο Επιτρόπου Προεδρίας

Στον καθηγητή Κύπρο Νικολαΐδη ο Μεγαλόσταυρος του Τάγματος Μακαρίου Γ’ ΚΥΠΕ/Αθανάσιος Γκαβός - Βρετανία/ΛΟΝΔΙΝΟ 12/01/2021


Διαδικτυακή συζήτηση με τον καθηγητή Εμβρυϊκής Ιατρικής Κύπρο Νικολαΐδη διοργάνωσε την Κυριακή ο Ιατρικός Σύνδεσμος Κυπρίων Ηνωμένου Βασιλείου υπό την αιγίδα της Εθνικής Κυπριακής Ομοσπονδίας Ηνωμένου Βασιλείου. Θα του απονεμηθεί ο Μεγαλόσταυρος του Τάγματος Μακαρίου Γ` όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν, ανακοίνωσε ο Επίτροπος Προεδρίας Φώτης Φωτίου.

Τη συζήτηση συντόνισε ο Πρόεδρος της Εθνικής Ομοσπονδίας Κυπριακής Ομοσπονδίας Χρίστος Καραολής.

Παρεμβάσεις έγιναν από τον Επίτροπο Προεδρίας Φώτη Φωτίου, τον Ύπατο Αρμοστή της Κυπριακής Δημοκρατίας στο ΗΒ Αντρέα Κακουρή και τους συμπροέδρους του Ιατρικού Συνδέσμου Κυπρίων ΗΒ Νικόλα Γαλάζη και Σάββα Χατζηφιλίππου.

Στην παρέμβασή του ο κ. Φωτίου εξήρε την προσφορά και το έργο του καθηγητή Κύπρου Νικολαΐδη στην Ιατρική Επιστήμη σε διεθνές επίπεδο και επισήμανε την τιμή για την Κύπρο να έχει έναν τόσο διακεκριμένο επιστήμονα στη διασπορά. 

Μετέφερε επίσης τους χαιρετισμούς του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη βράβευση με το μετάλλιο «Εξαίρετης Προσφοράς» που έλαβε το 2018 από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη ο Δρ Νικολαΐδης για την προσφορά του στην Ιατρική, καθώς και στην τιμητική εκλογή του στην Αμερικανική Ακαδημία Ιατρικής.

Ανακοίνωσε δε πως όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν θα απονεμηθεί στον Δρ Νικολαΐδη ο Μεγαλόσταυρος του Τάγματος Μακαρίου Γ’, η ύψιστη τιμή που απονέμει σε πολίτες η Κυπριακή Δημοκρατία, σε αναγνώριση των υπηρεσιών του στην ανθρωπότητα.

Ο κ. Φωτίου εξήρε και ευχαρίστησε, εξάλλου, την παροικία για τη συνεχή προσφορά της στην προσπάθεια επίλυσης του Κυπριακού ζητήματος.

(ΚΥΠΕ/ΘΓ/ΑΓΚ)