Γραφείο Επιτρόπου Προεδρίας

Γραφείο Επιτρόπου Προεδρίας

Πανελλήνια πρωτιά για το Δημόσιο Νηπιαγωγείο Κισσόνεργας με το “ Kαράβι της Κερύνειας” ΚΥΠΕ - Κική Περικλέους - ΚΥΠΡΟΣ/Πάφος 07/03/2020


Πανελλήνια πρωτιά εξασφάλισε το Δημόσιο Νηπιαγωγείο Κισσόνεργας (Γεωργίου Μιχαήλ) στα πλαίσια του διαγωνισμού «Κύπρος-Ελλάδα-Ομογένεια: εκπαιδευτικές γέφυρες».

Σύμφωνα με ανακοίνωση, στοΝ διαγωνισμό συμμετείχαν 300 σχολεία όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων, με τις μαθητικές δημιουργίες να φτάνουν τις 2000. Το νηπιαγωγείο συμμετείχε στο διαγωνισμό με μια τρισδιάσταση κατασκευή του καραβιού της Κερύνειας, με τίτλο «Το καράβι της Κερύνειας, το καράβι της Ελπίδας!».

Το εικαστικό αυτό χάρισε στους μαθητές του Α2 και στην εκπαιδευτικό, Ροδούλα Ιωάννου το πρώτο βραβείο στοΝ διαγωνισμό. 
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, με την κατασκευή αυτή, οι μαθητές, θέλησαν να δείξουν πως το καράβι της Κερύνειας που βρίσκεται παγιδευμένο στο κάστρο της πόλης του, περιμένει καρτερικά, τη λευτεριά για να πλεύσει ξανά στα καταγάλανα νερά του τόπου μας και να ατενίσει το μέλλον με αισιοδοξία.


Οι μαθητές του Νηπιαγωγείου Κισσόνεργας, υπό την καθοδήγηση της διευθύνουσας Ελένης Παπακυριακού και των εκπαιδευτικών Ροδούλας Ιωάννου και Ανθής Γλυκή, έχουν συμμετάσχει σε διάφορους διαγωνισμούς και δεν είναι η πρώτη φορά που εξασφαλίζουν τη πρώτη θέση.


(ΚΥΠΕ/ΚΠ/ΓΒΑ)