Γραφείο Επιτρόπου Προεδρίας

Γραφείο Επιτρόπου Προεδρίας

Μνημόνιο Συνεργασίας Πανεπιστημίου Λευκωσίας - Γραφείου Επιτρόπου Προεδρίας, ΚΥΠΕ - ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 28/11/2019


Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και το Γραφείο Επιτρόπου Προεδρίας υπέγραψαν την Τετάρτη Μνημόνιο Συνεργασίας που προνοεί μεταξύ άλλων τη διεύρυνση της συνεργασίας με την Παγκόσμια Ομοσπονδία Αποδήμων Κυπρίων (ΠΟΜΑΚ), την Παγκόσμια Συντονιστική Επιτροπή Κυπριακού Αγώνα (ΠΣΕΚΑ) και την Παγκόσμια Οργάνωση Νέων Αποδήμων Κυπρίων (ΝΕΠΟΜΑΚ), τη συνδιοργάνωση και υλοποίηση εκδηλώσεων σε θέματα που αφορούν τομείς κοινού ενδιαφέροντος, καθώς και την υλοποίηση κοινωφελών δράσεων στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς των δύο Φορέων.

Το Μνημόνιο υπέγραψαν ο Καθηγητής Φίλιππος Πουγιούτας και ο Επίτροπος Φώτης Φωτίου.


Σε ανακοίνωση της Προεδρίας αναφέρεται ότι κατά την υπογραφή ο κ. Φωτίου ανέφερε πως το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας είναι ένας από τους βασικούς συνεργάτες και υποστηρικτές του Γραφείου του στην προσπάθεια να κρατηθεί η διασπορά, ιδιαίτερα η νέα γενικά, κοντά στις ρίζες της, την κουλτούρα και τον πολιτισμό μας.

"Αυτό γίνεται εφικτό μέσα από τα διάφορα προγράμματα που προσφέρει το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας στους Κύπριους απόδημους, αλλά και μέσα από τον Οδηγό Κυπρίων της Διασποράς και Επαναπατρισθέντων", ανέφερε.


Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Καθηγητής Φίλιππος Πουγιούτας, υπογράμμισε τη σημασία της περαιτέρω ενδυνάμωσης της ήδη γόνιμης, τα τελευταία χρόνια, σύμπραξης με το Γραφείο του Επιτρόπου Προεδρίας για τη στήριξη των Κυπρίων αποδήμων, σημειώνοντας ότι στα πλαίσια της κοινωνικής του προσφοράς το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας θεωρεί καθήκον την προσφορά της τεχνογνωσίας και των υποδομών του προς όφελος της κοινωνίας.


Στο πλαίσιο της συνεργασίας, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας αναλαμβάνει την παραχώρηση διαφόρων υποτροφιών στα εξ αποστάσεως προγράμματα που μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν:

Δύο υποτροφίες πλήρους φοίτησης, κάθε έτος, σε οποιοδήποτε πτυχίο προπτυχιακού ή μεταπτυχιακού επιπέδου, προς Κύπριους Διασποράς.
Δύο υποτροφίες πλήρους φοίτησης για, κάθε έτος, προς τέκνα εγκλωβισμένων γονέων ή/και συγγενών αγνοουμένων.Οι υποτροφίες αφορούν προγράμματα Σπουδών που προσφέρονται από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας με εξαίρεση τα προγράμματα Ιατρικής Σχολής και Κλινικής Ψυχολογίας.