Γραφείο Επιτρόπου Προεδρίας

Γραφείο Επιτρόπου Προεδρίας

Φ. Φωτίου: Το ποιες είναι οι πραγματικές προθέσεις της Τουρκίας υπογραμμίζεται καθημερινά με τις ενέργειες της που προκαλούν ΚΥΠΕ - ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 26/09/2019


Το ποιες είναι οι πραγματικές προθέσεις της Τουρκίας για την Κύπρο και την περιοχή υπογραμμίζεται καθημερινά με δηλώσεις και ενέργειες που προκαλούν για την αλαζονεία και την έπαρσή τους, αλλά και με τη σύγκρουση τους με κάθε έννοια δικαίου, δήλωσε απόψε ο Επίτροπος Προεδρίας, Φώτης Φωτίου, ο οποίος ανέφερε πως παρ’ όλες τις δυσκολίες η ε/κ πλευρά εμμένει στην απόφαση της να εργαστεί, για την επίτευξη μιας λύσης, που να εξυπηρετεί τα συμφέροντα, όχι της κατοχικής δύναμης, αλλά όλων των Κυπρίων.

Σε χαιρετισμό του, στην παρουσίαση του βιβλίου του Κωνσταντίνου Εμμανουήλ «Ιστορίες της Κύπρου», ο κ. Φωτίου είπε πως η ε/κ πλευρά εμμένει στην απόφαση της να εργαστεί, για την επίτευξη μιας λύσης, που να στοχεύει σε μια ελεύθερη και ασφαλή πατρίδα με κατοχυρωμένα και διασφαλισμένα τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις βασικές τους ελευθερίες.

«Οφείλουμε», σημείωσε, «να αγωνιστούμε για να ανατρέψουμε τη σημερινή απαράδεκτη κατάσταση πραγμάτων στο νησί μας με την κατοχή του 37,5% των εδαφών μας, την παρουσία 40 τόσων χιλιάδων Τουρκικών στρατευμάτων, τη συνεχή ροή εποίκων και την προσπάθεια πλήρους και οριστικής τουρκοποίησης, ακόμα, εδαφών όπου για τρεις και πλέον χιλιάδες χρόνια παλλόταν η ελληνική καρδιά και γραφόταν ιστορία μεγάλων θυσιών και αγώνων για τη διατήρηση της εθνικής ταυτότητας και των παραδόσεων μας».

Όπως είπε ο Επίτροπος Προεδρίας είπε πως μπορεί οι εποχές να αλλάξαν, ωστόσο, «δεν μπορούν να παραγραφούν ή να διαγραφούν οι ιστορικές, εθνικές και θρησκευτικές μας καταβολές, η λύση δε που επιδιώκουμε να επιτευχθεί θα πρέπει δίχως άλλο να διασφαλίζει τη συνέχεια του Ελληνισμού σε αυτή την εσχατιά της ανατολικής μεσογείου».

Για το βιβλίο του Κωνσταντίνου Εμμανουήλ «Ιστορίες της Κύπρου», είπε πως «δεν πρόκειται για απλή παρουσίαση ενός βιβλίου, αλλά για την αποκάλυψη των ενδότερων της ψυχής ενός επίλεκτου και ξεχωριστού μέλους της Διασποράς μας στην Αυστραλία που έχει σταθερά και βαθιά μέσα στην καρδιά του την ιδιαίτερη του πατρίδα, την Κύπρο μας».

Είπε πως οι «Ιστορίες της Κύπρου» του Κωνσταντίνου Εμμανουήλ επιβεβαιώνουν τους πολύ ισχυρούς και ακατάλυτους δεσμούς των όπου γης αποδήμων με την Κύπρο., για να συμπληρώσει πως «αυτοί οι δεσμοί μας προσφέρουν μια τεράστια δύναμη στον αγώνα μας για την προώθηση μιας ορθής, δίκαιης και βιώσιμης λύσης του εθνικού μας προβλήματος».