Γραφείο Επιτρόπου Προεδρίας

Γραφείο Επιτρόπου Προεδρίας

Μήνυμα για το Πάσχα από τον Πρόεδρο της Εθνικής Κυπριακής Ομοσπονδίας ΗΒ, ΚΥΠΕ/Αθανάσιος Γκαβός - Βρετανία/Λονδίνο 14/04/2020


Τις ευχές του για Καλό Πάσχα, ακόμα και υπό τις πρωτόγνωρες συνθήκες που υπαγορεύει η πανδημία του κορωνοϊού, εκφράζει με μήνυμά του προς τα μέλη της ομογένειας ο Πρόεδρος της Εθνικής Κυπριακής Ομοσπονδίας Ηνωμένου Βασιλείου Χρίστος Καραολής.

«Το φετινό Πάσχα θα είναι πολύ διαφορετικό από τα προηγούμενα, αλλά εξίσου σημαντικό για όλους μας. Αντί να γιορτάσουμε την Ανάσταση του Χριστού στις γεμάτες εκκλησίες και με μεγάλα οικογενειακά τραπέζια, θα γιορτάσουμε αναγκαστικά περιορισμένοι στα νοικοκυριά μας. Αν και αυτό, όπως καταλαβαίνετε είναι δύσκολο, με αυτόν τον τρόπο θα συμβάλουμε στη δική μας ασφάλεια και την προστασία της ομογένειας και προπάντων των ηρώων του Εθνικού Συστήματος Υγείας (NHS)», αναφέρει ο κ. Καραολής.


Προσθέτει ότι «παρά την αόρατη και επικίνδυνη απειλή του κορωνοϊού που πλήττει το Ηνωμένο Βασίλειο, την Κύπρο και την ανθρωπότητα στο σύνολό της, το Πασχαλινό μήνυμα της Ανάστασης του Χριστού και της ανανέωσης μπορεί να αποτελέσει το καθοδηγητικό μας φως σε αυτές τις δύσκολες στιγμές - ενώ οι καταστάσεις είναι σκληρές, απρόβλεπτες και ανησυχητικές, ειδικά όταν θρηνούμε αγαπημένα μέλη της ομογένειας μας, δεν έχουμε αμφιβολία ότι θα ξεπεράσουμε και αυτή τη δοκιμασία. Είμαστε βέβαιοι ότι θα έχουμε ένα πιο λαμπρό μέλλον μπροστά μας».


Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας αναφέρει στη συνέχεια ότι η επιτυχής καταπολέμηση του κορωνοϊού βασίζεται στην ανάληψη της συλλογικής ευθύνης και του ρόλου που καλούνται όλοι να διαδραματίσουν.


«Με κατανόηση και αποφασιστικότητα η κοινότητά μας έδειξε συνοχή, καλή θέληση και την καλοσύνη της τον τελευταίο μήνα. Όπως το φως ξαπλώνεται από κερί σε κερί στην ανάσταση του Χριστού, έτσι και η Εθνική Κυπριακή Ομοσπονδία, η νεολαία της και μέλη της ομογένειας μας έχουν εξαπλωθεί ανάμεσα μας, βοηθώντας τους ευπαθείς συμπατριώτες μας να ξεπεράσουν έστω για λίγο πιο άνετα αυτές τις δύσκολες μέρες. 


"Ένα μεγάλο ευχαριστώ πρέπει να ειπωθεί, είτε αυτό πρόκειται για τους εργαζόμενους στο φανταστικό μας Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS), την αστυνομία, τον στρατό, τους οδηγούς λεωφορείων και τρένων, τους εθελοντές της ΝΕΠΟΜΑΚ ΗΒ και άλλων οργανώσεων που φροντίζουν τους ηλικιωμένους, ευάλωτους ή αυτούς που έχουν ανάγκη, αλλά και όλους εσάς που βοηθάτε σημαντικά με τον περιορισμό στα σπίτια σας για να σώσετε ζωές», καταλήγει το πασχαλινό μήνυμα του κ. Καραολής προς την παροικία του Ηνωμένου Βασιλείου.


(ΚΥΠΕ/ΘΓ/ΜΚ)