Γραφείο Επιτρόπου Προεδρίας

Γραφείο Επιτρόπου Προεδρίας

Επαφές του Επιτρόπου Προεδρίας στην Αυστραλία ΚΥΠΕ - ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 19/07/2019


Κεντρικός ομιλητής των σημερινών επίσημων εκδηλώσεων της Κοινότητας Κουηνσλάνδης, οι οποίες θα είναι ανοικτές για το ευρύ κοινό, θα είναι ο Επίτροπος Προεδρίας Φώτης Φωτίου.

Των εκδηλώσεων θα προηγηθεί τρισάγιο και ακολούθως ο Επίτροπος θα καταθέσει στεφάνι προς τιμήν των πεσόντων των «Μαύρων Επετείων του Πραξικοπήματος και της Εισβολής, 1974».

Σύμφωνα με ανακοίνωση, κατά την άφιξή του χθες στην πολιτεία της Κουησλάνδης, ο κ. Φωτίου, συνοδευόμενος από την Ύπατη Αρμοστή Μάρθα Α. Μαυρομμάτη, συμμετείχε σε συνάντηση την οποία συγκάλεσε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Κοινότητας Στάθης Ζαμπάς.

Στην εν λόγω συνάντηση συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Κυπριακού Αγώνα Χαράλαμπος Καπνουλλάς, η Δικαστής Ανωτάτου Δικαστηρίου Κουηνσλάνδης Ανθή Φιλιππίδη, ο Επίτιμος Πρόξενος της Ελλάδος Δημήτρης Ράπτης, εκπρόσωποι νεολαίας, γυναικείων οργανώσεων κα.

Ο κ. Φωτίου ανέπτυξε κατά τις παρεμβάσεις του θέματα που άπτονται εξελίξεων Κυπριακού και Τουρκικών παραβιάσεων στην ΑΟΖ ΚΔ, ενώ δέχθηκε και απάντησε πέραν υπό αναφορά εξελίξεων, ερωτήσεις που σχετίζονται με το χαρτοφυλάκιο του, ήτοι θέματα νεολαίας, αποδήμων, αγνοουμένων και τριμερών συνεργασιών μεταξύ διασποράς Κύπρου και φίλων χωρών.