Γραφείο Επιτρόπου Προεδρίας

Γραφείο Επιτρόπου Προεδρίας

Επαφές της AHEPA στη Λευκωσία – Συνάντηση με τον Επίτροπο Προεδρίας, Εθνικός Κήρυξ, 7 Απριλίου 2022


ΛΕΥΚΩΣΙΑ. Συνάντηση με τον Ύπατο Πρόεδρο, Δημήτρη Κόκοτα (Jimmy Kokotas) και με μέλη της επίσημης αντιπροσωπείας της AHEPA (AHEPA-American Hellenic Educational Progressive Association) που πραγματοποιούν επίσκεψη αυτές τις μέρες στην Κύπρο, είχε ο Επίτροπος Προεδρίας κ. Φώτης Φωτίου στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο Επίτροπος Προεδρίας ανέφερε πως η AHEPA, διαδραματίζει ένα πολύ σημαντικό ρόλο όσον αφορά την περαιτέρω ενίσχυση και ενδυνάμωση των διμερών σχέσεων ΗΠΑ και Κύπρου. Ευχαρίστησε επίσης την Οργάνωση για τις συνεχείς προσπάθειές της σε σημαντικά κέντρα λήψεις αποφάσεων, ιδιαίτερα στις ΗΠΑ, για τη στήριξη των προσπαθειών της Κυπριακής Δημοκρατίας για την επίλυση του κυπριακού προβλήματος.

Ο κ. Φωτίου, τόνισε επίσης ότι είναι επιτακτική η ανάγκη για επίλυση του ανθρωπιστικού προβλήματος των αγνοουμένων. Ο Επίτροπος Προεδρίας ενημέρωσε την ηγεσία της AHEPA για δράσεις και πρωτοβουλίες των Οργανώσεων του Απόδημου Ελληνισμού ως επίσης και αυτές που αφορούν τις τριμερείς Συνεργασίες Κύπρου – Ελλάδας με Ισραήλ, Αίγυπτο, Αρμενία και συζητήθηκαν τρόποι εμπλοκής της Οργάνωσης σε κάποιες από αυτές τις δράσεις και πρωτοβουλίες. Προσκάλεσε επίσης τον πρόεδρο και τους αξιωματούχους της AHEPA να παραστούν στο παγκόσμιο συνέδριο των Αποδήμων που θα πραγματοποιηθεί στην Κύπρο από τις 26-29 Ιουλίου 2022.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της AHEPA διαβεβαίωσε ότι η Οργάνωση θα συνεχίσει με όλα τα μέσα και όλες της τις δυνάμεις να στηρίζει την Κύπρο όσον αφορά στην επίλυση τόσο του κυπριακού προβλήματος όσο και του προβλήματος των αγνοουμένων μας.