Γραφείο Επιτρόπου Προεδρίας

Γραφείο Επιτρόπου Προεδρίας

Επιστρέφουν τα λείψανα επτά Ελλήνων αγωνιστών της Κύπρου - Ο υφυπουργός Άμυνας και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ θα συνοδεύσουν τα λείψανα των ηρώων στη βάση της Δεκέλειας, Pontosnews.gr, 24/11/2021


Στην Κύπρο θα μεταβεί σήμερα o υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς, για να παραστεί ως εκπρόσωπος της Ελληνικής Κυβέρνησης, στην τελετή μετακομιδής των λειψάνων επτά Ελλήνων αγωνιστών της Κύπρου.

Τα λείψανα των ηρώων ανευρέθησαν και ταυτοποιήθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος εκταφών της Διερευνητικής Επιτροπής Αγνοουμένων (ΔΕΑ) και του αντίστοιχου προγράμματος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, θα παραστεί στην επιμνημόσυνη δέηση και την επίδοση μεταλλίων στους οικείους των Ηρώων, στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας, στη Λευκωσία.

Μετά το πέρας των τελετών, θα συνοδεύσουν τους ήρωες με στρατιωτική πτήση στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας, όπου θα λάβει χώρα η επίσημη τελετή υποδοχής των λειψάνων τους στην πατρώα γη.

Πηγή: YΠΕΘΑ