Γραφείο Επιτρόπου Προεδρίας

Γραφείο Επιτρόπου Προεδρίας

Η Επικεφαλής Ανθρωπιστικών Θεμάτων Αγνοουμένων και Εγκλωβισμένων συναντήθηκε με την Επιτροπή Κατεχόμενων Κοινοτήτων, ΓΤΠ 13/12/2023


Συνάντηση με εκπροσώπους της Επιτροπής Κατεχόμενων Κοινοτήτων πραγματοποίησε σήμερα η Επικεφαλής Ανθρωπιστικών Θεμάτων Αγνοουμένων και Εγκλωβισμένων κα Άννα Αριστοτέλους.

Στη συνάντηση την Επιτροπή Κατεχόμενων Κοινοτήτων εκπροσώπησαν οι Ελευθέριος Αντωνίου Πρόεδρος Ένωσης Κοινοτήτων Λευκωσίας και Προεδρεύων Επιτροπής, Μιχάλης Τζιώρτας Κοινοτάρχης χωριού Φλαμούδι και Πρόεδρος Ένωσης Εκτοπισμένων Κοινοτήτων Αμμοχώστου, Δημήτρης Χειλιμήντρης Κοινοτάρχης Πηγής επαρχίας Αμμοχώστου, Ανδρέας Μιχαήλ Κοινοτάρχης Φιλιάς επαρχίας Λευκωσίας, Γεώργιος Αντωνίου Κοινοτάρχης Βώνης επαρχίας Λευκωσίας και Ανδρούλα Γρηγορίου Γραμματέας.

Κατά τη συνάντηση η κα Αριστοτέλους ενημέρωσε τους εκπροσώπους της Επιτροπής για το στρατηγικό σχεδιασμό της Υπηρεσίας Αγνοουμένων και Εγκλωβισμένων, ο οποίος ετοιμάστηκε στη βάση του Προγράμματος Διακυβέρνησης του Προέδρου της Δημοκρατίας. Ενημέρωσε επίσης για τους στόχους και τις δράσεις τις οποίες προγραμματίζει και προωθεί η Υπηρεσία, αλλά και για τις δραστηριότητες που πραγματοποιούνται οι οποίες έχουν στο επίκεντρό τους τον άνθρωπο και την κάλυψη των αναγκών του. Αναφορά έκανε η κα Αριστοτέλους και στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι εγκλωβισμένοι και επανεγκατασταθέντες συμπολίτες μας οι οποίοι διαβιούν στα κατεχόμενα χωριά μας και καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια να τα διατηρήσουν ζωντανά.

Από την πλευρά της η Επιτροπή Κατεχόμενων Κοινοτήτων ενημέρωσε για τις δικές της δραστηριότητες, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στις εκκλησίες που λεηλατήθηκαν από το κατοχικό καθεστώς.

Κατά τη συνάντηση η Επικεφαλής Ανθρωπιστικών Θεμάτων Αγνοουμένων και Εγκλωβισμένων και η Επιτροπή Κατεχόμενων Κοινοτήτων συμφώνησαν στην από κοινού πραγματοποίηση ημερίδας η οποία θα έχει σκοπό την διαφώτιση σε Κύπρο και εξωτερικό και ειδικότερα τους Πρέσβεις ξένων χωρών στην Κύπρο, τόσο για το θέμα των αγνοούμενων μας και το δράμα των οικογενειών τους, όσο και για τα προβλήματα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι εγκλωβισμένοι και επανεγκατασταθέντες μας.