Γραφείο Επιτρόπου Προεδρίας

Γραφείο Επιτρόπου Προεδρίας

Σε εξέλιξη η επίσκεψη Χριστοδουλίδη – Τατάρ στη ΔΕΑ, ΚΥΠΕ 28/07/2023


Σε εξέλιξη βρίσκεται η επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη και του Τουρκοκύριου ηγέτη Ερσίν Τατάρ στο ανθρωπολογικό εργαστήριο της Διερευνητικής Επιτροπής για τους Αγνοουμένους στην Κύπρο.
Πρώτος έφτασε στις εγκαταστάσεις της επιτροπής ο κ. Τατάρ στις 9 π.μ., συνοδευόμενος από τον πρώην Τ/κ διαπραγματευτή Εργκιούν Ολγκούν, όπου τον υποδέχθηκαν τα μέλη της της ΔΕΑ. Ακολούθησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έπειτα από περίπου 20 λεπτά, συνοδευόμενος από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Κωνσταντίνο Λετυμπιώτη, ενώ παρών ήταν και ο διαπραγματευτής της ε/κ πλευράς Μενέλαος Μενελάου.

Οι δύο ηγέτες είχαν αρχικά σύντομη συνάντηση με τα μέλη της ΔΕΑ και αυτή την ώρα ξεναγούνται στον χώρο του εργαστηρίου και ενημερώνονται για το έργο της επιτροπής από το επιστημονικό προσωπικό.

Σε ερώτηση κατά πόσο οι δύο ηγέτες θα έχουν κατ’ ιδίαν συνάντηση, πηγές των ΗΕ είπαν ότι θα εξαρτηθεί από τους ίδιους και ότι μπορούν να το πράξουν.

Συμπλήρωσαν ότι με την ολοκλήρωση της επίσκεψης αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα ανακοινωθέν από τον εκπρόσωπο του Γραφείου Καλών Υπηρεσιών των ΗΕ στην Κύπρο.

ΚΥΠΕ