Γραφείο Επιτρόπου Προεδρίας

Γραφείο Επιτρόπου Προεδρίας

Συνάντηση της Επικεφαλής για Ανθρωπιστικά Θέματα Αγνοουμένων και Εγκλωβισμένων με τον Πρόεδρο και μέλη του Ιδρύματος Πρόνοιας και Ευημερίας Μαρωνιτών Κύπρου


Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ιδρύματος Πρόνοιας και Ευημερίας Μαρωνιτών Κύπρου Πέτρο Μενελάου και με τα μέλη του Μιχάλη Χατζηρούσο και Κλαύδιο Μαυρόχαννα είχε η Επικεφαλής Ανθρωπιστικών Θεμάτων Αγνοουμένων και Εγκλωβισμένων κα Άννα Αριστοτέλους. Η συνάντηση εντάσσεται στο πλαίσιο επαφών του δικτύου συνεργασίας και επικοινωνίας που έχει αναπτυχθεί και καθιερωθεί από την Επικεφαλής με Ιδρύματα και Οργανώσεις Μαρωνιτών, που έχουν στο επίκεντρό τους την ευημερία και τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των εγκλωβισμένων και επανεγκατασταθέντων στα κατεχόμενα χωριά μας.

Κατά τη συνάντηση ο κ. Μενελάου εξέφρασε την ικανοποίηση της Μαρωνίτικης κοινότητας για τις αδιάλειπτες προσπάθειες της κας Αριστοτέλους και του Γραφείου της προς επίλυση σημαντικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εγκλωβισμένοι και οι επανεγκατασταθέντες μας στον Κορμακίτη και την Καρπάσια. Ιδιαίτερη αναφορά έκαναν στο πρόβλημα της μεγάλης καθυστέρησης που παρατηρείται στο οδόφραγμα Αγίου Δομετίου λόγω αυξημένης κίνησης κατά τη διέλευση των εγκλωβισμένων και επανεγκατασταθέντων, από και προς τα κατεχόμενα χωριά τους. Συζήτηση έγινε επίσης για θέματα που αφορούν την ευημερία των εγκλωβισμένων και επανεγκατασταθέντων Μαρωνιτών, για τις επικείμενες εκλογές, καθώς και για άλλα τρέχοντα ζητήματα.

Η κα Αριστοτέλους ενημέρωσε τον Πρόεδρο και τα μέλη του Ιδρύματος για ενέργειες οι οποίες έγιναν σε ό,τι αφορά τη διαχείριση αριθμού σημαντικών θεμάτων, όπως οι διελεύσεις ειδικότερα των μαθητών από το Οδόφραγμα Αγίου Δομετίου, ενώ ακολούθησε ανταλλαγή απόψεων και για άλλα τρέχοντα ζητήματα που αφορούν τα Μαρωνίτικα χωριά μας και απασχολούν τους εγκλωβισμένους και επανεγκατεσταθέντες μας.

Η κα Αριστοτέλους τόνισε ότι στο πλαίσιο της ανθρωποκεντρικής πολιτικής του Προέδρου της Δημοκρατίας, τόσο ο Πρόεδρος όσο και η ίδια, βρίσκονται στο πλευρό της Μαρωνίτικης κοινότητας και ότι αποτελεί προτεραιότητα η πρόοδος και η ευημερία όλων των Μαρωνιτών.