Γραφείο Επιτρόπου Προεδρίας

Γραφείο Επιτρόπου Προεδρίας

Επίσκεψη στον «Κήπο των Αγνοουμένων» πραγματοποίησε η Επικεφαλής Ανθρωπιστικών Θεμάτων Αγνοουμένων και Εγκλωβισμένων, ΓΤΠ 12/01/2024


Επίσκεψη στον «Κήπο των Αγνοουμένων» όπως τον ονόμασε η κα Ανδρούλα Αριστοδήμου πραγματοποίησε η Επικεφαλής Ανθρωπιστικών Θεμάτων Αγνοουμένων και Εγκλωβισμένων κα ’ννα Αριστοτέλους.

Η κα Ανδρούλα Αριστοδήμου, η γυναίκα που με μια φωτογραφία του αγνοούμενου συγγενή της στο χέρι κατάφερε μέσα από τον αγώνα της μαζί με μανάδες και συγγενείς αγνοουμένων να ταυτίσει το όνομά της με κάθε μια πονεμένη ιστορία αγνοούμενου μας, μετέτρεψε το σπίτι της σε μουσείο για τους αγνοούμενούς μας.

Η ιστορία του τόπου μας, οι αγνοούμενοι, η προσφυγιά, οι χαμένες εκκλησίες, ο ξεριζωμός, οι παραδόσεις μας, βρήκαν στέγη και μετατράπηκαν σε καθημερινό βίωμα, σε ζωντανό μουσείο που το επισκέπτονται σχολεία, μαθητές, εκπαιδευτικοί, ξένοι και Κύπριοι πολίτες, για να μάθουν για τα κατεχόμενα από τον κατακτητή εδάφη, για ανθρώπους που πολέμησαν για την ελευθερία μα ακόμα αγνοούνται, και για ανθρώπους που η ελπίδα για διακρίβωση της τύχης του οικείου τους παραμένει ζωντανή.

Κατά την επίσκεψή της η κα Αριστοτέλους εξήρε το έργο, την προσφορά και τη δύναμη της ψυχής της κας Ανδρούλας Αριστοδήμου. Τόνισε ότι είναι πολύ σημαντικό που υπάρχουν άνθρωποι αποφασιστικοί και δυναμικοί όπως η κα Αριστοδήμου, αφοσιωμένοι και ταγμένοι στον αγώνα τους και οι οποίοι φροντίζουν αυτή η θέληση και το πείσμα να μεταλαμπαδεύεται σε νέους, ντόπιους και ξένους πολίτες, κρατώντας τη μνήμη άσβεστη και την ελπίδα ζωντανή.