Γραφείο Επιτρόπου Προεδρίας

Γραφείο Επιτρόπου Προεδρίας

Η Πρόεδρος της Βουλής δέχθηκε την αντιπροσωπία της Πανελλήνιας Επιτροπής Γονέων και Συγγενών Αδηλώτων Αιχμαλώτων και Αγνοουμένων της κυπριακής τραγωδίας, ΓΤΠ 18/07/2022


Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κα Αννίτα Δημητρίου είχε σήμερα συνάντηση με την αντιπροσωπία της Πανελλήνιας Επιτροπής Γονέων και Συγγενών Αδηλώτων Αιχμαλώτων και Αγνοουμένων της κυπριακής τραγωδίας του 1974. Την αντιπροσωπία αποτελούσαν οι κ.κ. Μαρία Καλμπουρτζή, Γρηγόριος Ραχωβίτσας και Παύλος Ζώης.

Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκαν τα θέματα διακρίβωσης της τύχης των αδηλώτων αιχμαλώτων και αγνοουμένων, καθώς και οι δυσκολίες που προκύπτουν στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, υπό το φως της θλιβερής τεσσαρακοστής όγδοης επετείου της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο.

Η Πρόεδρος της Βουλής, αφού ενημερώθηκε από την αντιπροσωπία αναφορικά με συγκεκριμένα προβλήματα που εξακολουθούν να ανακύπτουν στο πλαίσιο της προσπάθειας διαλεύκανσης της τύχης των εν λόγω προσώπων, διαβεβαίωσε ότι θα προβεί στις δέουσες ενέργειες με την ελπίδα να προχωρήσει η διαδικασία ενημέρωσης των συγγενών των αγνοουμένων για την τύχη των δικών τους ανθρώπων.

Η κα Δημητρίου υπογράμμισε, επίσης, την ανάγκη απόδοσης της δέουσας πολιτικής βαρύτητας και δημοσιότητας στο ανθρωπιστικό δράμα των αδηλώτων αιχμαλώτων και αγνοουμένων, ώστε αυτή η πτυχή να μην ατονίσει στην πορεία του χρόνου, δεδομένου ότι αποτελεί μια εκ των τραγικότερων συνεπειών της τουρκικής εισβολής του 1974 στην Κύπρο.

(Το κείμενο ως απεστάλη από τη Βουλή των Αντιπροσώπων)