Γραφείο Επιτρόπου Προεδρίας

Γραφείο Επιτρόπου Προεδρίας

Τοποθεσία ανασκαφής στους Τρούλλους όπου εντοπίστηκαν ανθρώπινα οστά, επισκέφθηκαν δυο μέλη της ΔΕΑ, ΚΥΠΕ 08/11/2022


Δύο από τα μέλη της Διερευνητικής Επιτροπής για τους Αγνοούμενους στην Κύπρο (ΔΕΑ), ο Λεωνίδας Παντελίδης από το ελληνοκυπριακό γραφείο και ο Hakkı Müftüzade από το τουρκοκυπριακό γραφείο επισκέφτηκαν χθες μια τοποθεσία ανασκαφής στους Τρούλλους, όπου εντοπίστηκαν ανθρώπινα οστά, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΕΑ.

Όπως αναφέρεται, τα μέλη ενημερώθηκαν από την κα. Ουρανία Μιχαήλ, αρχηγό ομάδας πεδίου, για το έργο της αρχαιολογικής ομάδας της ΔΕΑ. Η ανασκαφή στους Τρούλλους ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2022, έπειτα από πληροφορίες που δόθηκαν από μάρτυρες. Η ομάδα άρχισε την ανασκαφή στο πηγάδι χρησιμοποιώντας τεχνική γεώτρησης. Σε βάθος 11 μέτρων εντοπίστηκαν ανθρώπινα οστά. Τότε σταμάτησε η ανασκαφή του χώρου με τη χρήση μηχανήματος και οι εργασίες συνεχίστηκαν χειρωνακτικά.

Η ομάδα που αναζητούσε τρία άτομα που χάθηκαν κατά τα έτη 1963-1964, εντόπισε και ένα τέταρτο άτομο στο χώρο της ανασκαφής, αφού συνέχισε την ανασκαφή χειρωνακτικά, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Τα δύο μέλη επανέλαβαν την ύψιστη σημασία για άτομα που γνωρίζουν πληροφορίες να επικοινωνούν με την ΔΕΑ. «Οποιαδήποτε πληροφορία είναι πολύτιμη για εμάς. Προτρέπουμε το κοινό για άλλη μια φορά να έρθει σε επαφή με τις ομάδες μας για να μοιραστεί οποιαδήποτε γνώση έχει», ανέφεραν.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως μπορείτε ανώνυμα να μοιραστείτε πληροφορίες με τις ομάδες της ΔΕΑ μέσω των τηλεφωνικών αριθμών 151 για το ελληνοκυπριακό γραφείο και 181 για το τουρκοκυπριακό γραφείο ή μέσω την ιστοσελίδα της ΔΕΑ στη διεύθυνση www.cmp-cyprus.org.

(ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΓΒΑ)