Γραφείο Επιτρόπου Προεδρίας

Γραφείο Επιτρόπου Προεδρίας

Η Επικεφαλής για Ανθρωπιστικά Θέματα Αγνοουμένων και Εγκλωβισμένων επισκέφθηκε το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου, ΓΤΠ 27/06/2023


Η Επικεφαλής για Ανθρωπιστικά Θέματα Αγνοουμένων και Εγκλωβισμένων κα Άννα Αριστοτέλους συνοδευόμενη από λειτουργούς της Υπηρεσίας Αγνοουμένων επισκέφθηκε σήμερα, 27 Ιουνίου 2023, το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου όπου συζητήθηκαν θέματα ενίσχυσης της συνεργασίας τους.

O Γενικός Εκτελεστικός Διευθυντής του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Καθ. Λεωνίδας Φυλακτού προχώρησε σε παρουσίαση κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει το Ινστιτούτο όσον αφορά στο εξειδικευμένο έργο που επιτελεί και αφορά τις ταυτοποιήσεις οστών αγνοουμένων.

Με τη σειρά της η κα Αριστοτέλους ευχαρίστησε, εκ μέρους της Πολιτείας, το Ινστιτούτο για τις πολύτιμες υπηρεσίες που παρέχει στο ανθρωπιστικό αυτό θέμα που συνεχίζει να προκαλεί πόνο και δυστυχία σε εκατοντάδες οικογένειες αγνοουμένων μας. Παράλληλα, κατανόησε τις δυσκολίες που υπάρχουν και δυσκολεύουν το έργο του Ινστιτούτου με πρώτιστη τον παράγοντα χρόνο αλλά και τη συλλογή νέων μαρτυριών τονίζοντας ότι τέτοιες πληροφορίες και στοιχεία είναι αναγκαία καθότι θα δώσουν περαιτέρω ώθηση στις αρμόδιες υπηρεσίες για να τα διερευνήσουν με στόχο την εξακρίβωση της τύχης των αγνοουμένων μας.

Κατά τη συνάντηση, το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής εκπροσωπούσαν πέραν του Γενικού Εκτελεστικού Διευθυντή Καθ. Λεωνίδας Φυλακτού και ο καθηγητής Δρ Μάριος Καρυόλου, καθώς και άλλοι υπηρεσιακοί Γενετιστές.