Γραφείο Επιτρόπου Προεδρίας

Γραφείο Επιτρόπου Προεδρίας

Ο Επίτροπος Προεδρίας συναντήθηκε με εκπροσώπους του Γυμνασίου Αγλαντζιάς


ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΓΛΑΝΤΖΙΑΣ

Ο Επίτροπος Προεδρίας κ. Φώτης Φωτίου είχε σήμερα 16/4/2021 συνάντηση στο Γραφείο του, με τον Διευθυντή του Γυμνασίου Αγλαντζιάς κ. Πέτρο Μιχαήλ. Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν τρόποι αξιοποίησης ταινίας μικρού μήκους που ετοίμασαν τα παιδιά του Γυμνασίου Αγλαντζιάς και αφορά μαρτυρίες παιδιών αγνοουμένων, οι οποίοι σήμερα είναι μεσήλικες, για το πως βιώσαν οι ίδιοι την τραγική αυτή πτυχή της εισβολής, τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν μεγαλώνοντας, μέχρι την ταυτοποίηση των λειψάνων και την κηδεία των αγαπημένων τους.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν και οι υπεύθυνοι καθηγητές που συνέβαλαν στην δημιουργία της ομάδας των παιδιών και στην επίτευξη αυτής της ταινίας κ.κ. Γιώργος Κολοκοτρώνης και Παναγιώτης Νικολαϊδης.

Το θέμα των αγνοουμένων δήλωσε ο κ. Φωτίου είναι η πιο πονεμένη πτυχή της εισβολής και το γεγονός, ότι η νέα γενιά αφιέρωσε χρόνο, επέδειξε ενδιαφέρον, έκανε έρευνα και ετοίμασε με επιτυχία την συγκινητική αυτή παραγωγή, μας δίνει κίνητρο και ελπίδα. Κίνητρο, για αξιοποίηση και προβολή του έργου τους και ελπίδα για το γεγονός ότι οι νέοι νοιάζονται για τον τόπο τους, μαθαίνουν για τα δεινά της εισβολής από τους Τούρκους το 1974, δεν ξεχνούν, τιμούν, αλλά και συνεχίζουν τον αγώνα με τον δικό τους τρόπο. Τους αξίζει κάθε έπαινος και συγχαρητήρια.

Στα πλαίσια αξιοποίησης της ταινίας, την οποία μπορείτε να παρακολουθήσετε στον ακόλουθο σύνδεσμο https://youtu.be/ddZSp_5K_DE, θα γίνει προσθήκη αγγλικών υποτίτλων, προώθησή της στα οργανωμένα σύνολα των αποδήμων στο εξωτερικό, στα σχολεία για ευαισθητοποίηση των νέων, καθώς και προβολή της σε μελλοντικές δράσεις που προγραμματίζει το Γραφείο του Επιτρόπου Προεδρίας όπως π.χ. εκδήλωση για επίσημη προβολή της ταινίας στο ευρύτερο κοινό.