Γραφείο Επιτρόπου Προεδρίας

Γραφείο Επιτρόπου Προεδρίας

Την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 τιμά η πόλη και επαρχία Λάρνακας ΚΥΠΕ Φανίτσα Ζαννέττου - Κύπρος/ΛΑΡΝΑΚΑ 28/10/2020 


Με γενική κωδωνοκρουσία των Ιερών Ναών της πόλης, εωθινό και έπαρση της σημαίας στην Πλατεία Αγάλματος Ελευθερίας, άρχισαν σήμερα  στη Λάρνακα οι εορτασμοί για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.
 
Στις επτά το πρωί έγινε έπαρση της σημαίας στην Πλατεία Αγάλματος Ελευθερίας από τον Δήμαρχο Λάρνακας Ανδρέα Βύρα και τον Έπαρχο Λάρνακας  Οδυσσέα Χατζηστεφάνου στην παρουσία των αρχών της πόλης, του Σώματος Προσκόπων Κύπρου, του Σώματος Κυπρίων Οδηγών και του Τάγματος Οδοιπόρων Αγάπης της Ιεράς Μητρόπολης Κιτίου με τα λάβαρα και τις σημαίες τους.
 
Στη συνέχεια θα γίνει κατάθεση στεφάνων στο μνημείο πολεμιστών Β` Παγκοσμίου Πολέμου από τον Δήμαρχο και τον Επαρχο Λάρνακας.

Στις δέκα το πρωί θα πραγματοποιηθεί η πανηγυρική δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό Σωτήρος της οποίας θα χοροστατήσει ο Μητροπολίτης Κιτίου Νεκτάριος. Τον πανηγυρικό θα εκφωνήσει ο Επίτροπος Προεδρίας Φώτης Φωτίου.
 
Γύρω στις 11.15 θα τελεστεί τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στο Άγαλμα της Ελευθερίας ενώ στις πέντε το απόγευμα θα γίνει υποστολή της σημαίας στην πλατεία Αγάλματος Ελευθερίας από τον Δήμαρχο και τον Έπαρχο Λάρνακας.

Στον Δήμο Αραδίππου οι εορτασμοί θα αρχίσουν στις 7 το πρωί με εωθινό και έπαρση της σημαίας από τον Δήμαρχο Αραδίππου Ευάγγελο Ευαγγελίδη.
 
Θα ακολουθήσει στις δέκα το πρωί η πανηγυρική δοξολογία στον Ιερό Ναό Αποστόλου Λουκά με πανηγυρική δοξολογία και τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο Δρ Κώστας Κωνσταντίνου, Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εσωτερικών.

Στη συνέχεια θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Ηρώων και κατάθεση στεφάνων, ενώ γύρω στις 17.30 το απόγευμα θα γίνει υποστολή της σημαίας.

Στον Δήμο Αθηένου η πανηγυρική δοξολογία θα τελεστεί στις δέκα το πρωί στον Ιερό Ναό Παναγίας Χρυσελεούσας.
 
Στον Δήμο Λευκάρων η πανηγυρική δοξολογία θα τελεστεί στις δέκα το πρωί στον Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού και τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει η Νικόλ Κοραή, Φιλόλογος του Περιφερειακού Γυμνασίου και Λυκείου Λευκάρων.
 
Στον Δήμο Δρομολαξιάς – Μενεού η πανηγυρική δοξολογία θα τελεστεί στις δέκα το πρωί στον Ιερό Ναό  08.45 το πρωί από τον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονα στο Μενεού και τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο Νίκος Κέττηρος, βουλευτής Αμμοχώστου του ΑΚΕΛ.
 
Σημειώνεται ότι οι καθιερωμένες παρελάσεις μαθητών που θα πραγματοποιούνταν σε όλους τους Δήμους της επαρχίας Λάρνακας δεν θα πραγματοποιηθούν λόγω των περιοριστικών μέτρων για αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, που ανακοινώθηκαν πρόσφατα από το Υπουργείο Υγείας.

(ΚΥΠΕ/ΦΖ/ΗΦ)