Γραφείο Επιτρόπου Προεδρίας

Γραφείο Επιτρόπου Προεδρίας

Ολοκληρώνονται την άλλη εβδομάδα οι εμβολιασμοί για εγκλωβισμένους και επανεγκατασταθέντες, λέει στο ΚΥΠΕ ο Φωτίου - Αντώνης Γκιλδάκης - ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 21/04/2021


ΚΥΚΛΑΜΙΝΑ ΑΝΘΙΣΜΕΝΑ ΣΕ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΑ ΧΩΡΙΑ

Εντός της ερχόμενης εβδομάδας ολοκληρώνονται οι εμβολιασμοί για εγκλωβισμένους και επανεγκατασταθέντες άνω των 18 ετών, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Επίτροπος Προεδρίας Φώτης Φωτίου. Συνολικά εμβολιάζονται περίπου 500 άτομα, είπε, σημειώνοντας πως το ποσοστό εμβολιασμού είναι πολύ υψηλό. Ανέφερε επίσης ότι στις περισσότερες περιπτώσεις έχει ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός με τη δεύτερη δόση.

Σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, η προσπάθεια ήταν να εμβολιαστούν όλοι ο ενήλικες, ανέφερε στις δηλώσεις του ο κ. Φωτίου. «Είμαστε προς το τέλος αυτή τη στιγμή, αναμένεται ότι την άλλη εβδομάδα θα εμβολιαστούν και οι τελευταίοι» πρόσθεσε.
 
Σημείωσε το «συνεχές ενδιαφέρον του Προέδρου της Δημοκρατίας να ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός όλων των εγκλωβισμένων μας το συντομότερο» λέγοντας πως πρόκειται συνολικά για 500 άτομα περίπου, εγκλωβισμένους και επανεγκατασταθέντες, τόσο στην περιοχή της Καρπασίας, όσο και στα μαρωνίτικα χωριά.
 
Το ποσοστό του εμβολιασμού είναι πολύ υψηλό και ελάχιστοι απομένουν να εμβολιαστούν, ενώ όσοι είχαν κάποιους ενδοιασμούς αρχικά, φαίνεται πως κάνουν δεύτερες σκέψεις και εμβολιάζονται τελικά, ανέφερε ο Επίτροπος Προεδρίας.
 
Παράλληλα, είπε, η προσπάθεια επικεντρώθηκε στον εμβολιασμό εγκλωβισμένων και επανεγκατασταθέντων που λόγω της κατάστασης με τα οδοφράγματα, παραμένουν στις ελεύθερες περιοχές. Ο εμβολιασμούς τους έγινε στη βάση του ηλικιακού προγραμματισμού του Υπουργείου Υγείας, σημείωσε.
 
Ο κ. Φωτίου εξήρε τέλος τη συμβολή των δύο νοσηλευτών σε Ριζοκάρπασο και Κορμακίτη στην υλοποίηση του προγράμματος εμβολιασμού.
 
(ΚΥΠΕ/ΑΓΚ/ΗΦ)