Γραφείο Επιτρόπου Προεδρίας

Γραφείο Επιτρόπου Προεδρίας

Χαιρετισμός του Επιτρόπου Προεδρίας κ. Φώτη Φωτίου στην τελετή αποφοίτησης του εξατάξιου Σχολείου Ριζοκαρπάσου, ΓΤΠ 29/06/2022


Με αισθήματα τιμής, συγκίνησης αλλά και χαράς απευθύνω για ακόμα μια φορά χαιρετισμό στην τελετή αποφοίτησης του Γυμνασίου Ριζοκαρπάσου της σχολικής χρονιάς 2021-2022.

Κάθε βαθμίδα εκπαίδευσης, η οποία λειτουργεί κάτω από ιδιάζουσες και δύσκολες συνθήκες στο μακρινό και αγαπημένο Ριζοκάρπασο, αποτελεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια φωτεινή πυξίδα παιδείας και φάρο πολιτισμού.

Γι’ αυτό και είναι πάντοτε με θαυμασμό και μεγάλη εκτίμηση που αναφερόμαστε στο παράδειγμα που δίνουν τα παιδιά και των δύο σχολείων του Ριζοκαρπάσου μαζί με τους γονείς τους.

Η τελετή αποφοίτησης του Σχολείου του Ριζοκαρπάσου αποτελεί ένα ενδεικτικό παράδειγμα που σηματοδοτεί, κυρίως για τα ίδια τα παιδιά την ολοκλήρωση μίας σχολικής χρονιάς, γεμάτης γνώσεις και εμπειρίες και συνακόλουθα για όσους αποφοιτούν την απαρχή για ένα νέο ξεκίνημα στη ζωή. Ταυτόχρονα, η αποψινή διοργάνωση γεμίζει υπερηφάνεια τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς τους, που ως σταθεροί συνοδοιπόροι ενισχύουν με υπομονή, επιμονή και αγάπη τα βήματα των παιδιών, ώστε να εξελιχθούν ως άνθρωποι με ολοκληρωμένη προσωπικότητα, με ήθος, εντιμότητα και εσωτερική καλλιέργεια.

Θέλω να συγχαρώ όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες όλων των Σχολείων του Ριζοκαρπάσου που ακόμα και μέσα στις πιο αντίξοες συνθήκες, υπομένουν με καρτερία τα προβλήματα και τις στερήσεις παραμένοντας ακρίτες στη γη των προγόνων τους.

Κυρίες και κύριοι,

Δηλώνω για ακόμα μια φορά την επιμονή και τη βούληση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη και της Κυβέρνησης να παραμείνουμε αρωγοί και να συνεχίζουμε να στηρίζουμε με κάθε τρόπο τη μόρφωση των εγκλωβισμένων μαθητών μας, η οποία, σε συνδυασμό με τον ζήλο και την αγάπη ακούραστων εκπαιδευτικών, επιφέρει μόνο θεμιτά και θετικά αποτελέσματα.

Ειδικότερα ως Γραφείο Επιτρόπου Προεδρίας βρισκόμαστε πάντοτε σε συνεννόηση και στενή συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, προκειμένου Νηπιαγωγείο, Δημοτικό και εξατάξιο Γυμνάσιο να λειτουργούν απρόσκοπτα και δημιουργικά καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς. Επιδίωξή μας είναι τόσο οι μαθητές μας όσο και οι εκπαιδευτικοί μας να νιώθουν ότι είμαστε δίπλα τους, στηρίζουμε τις προσπάθειές τους και ενισχύουμε με τις πολιτικές που εφαρμόζουμε το έργο τους.

Αγαπημένοι μου εγκλωβισμένοι,

Ιδιαίτερα θα ήθελα να εκφράσω τη μεγάλη αγάπη, εκτίμηση και τον θαυμασμό μας προς όλους εσάς τους εγκλωβισμένους μας, που υπομένετε με καρτερία τα προβλήματα της κατοχής, παραμένετε ριζωμένοι στη γη των γονέων και των άλλων προγόνων σας.

Στεκόμαστε απέναντί σας με απόλυτο σεβασμό για τη θέληση και το θάρρος να παραμείνετε φρουροί και προστάτες στη γη των προγόνων μας. Η εδώ συνειδητή παρουσία σας, προασπίζει αδιάλειπτα το ελληνικό στοιχείο, διατηρώντας ζωντανή την παράδοση και τον πολιτισμό μας. Ευχή και ελπίδα όλων μας παραμένει διαχρονικά η επίτευξη μιας δίκαιης λύσης στο εθνικό μας πρόβλημα, που θα εξασφαλίζει την πρόοδο, την ευημερία και την ειρήνη σε όλους τους νόμιμους κατοίκους του τόπου μας.

Αγαπημένε μας Παναγιώτη,

Η αποψινή τελετή σίγουρα είναι πολύ ιδιαίτερη, αφού είσαι ο μοναδικός απόφοιτος του σχολείου σου! Παράλληλα, είναι ξεχωριστή αφού σημαίνει την ολοκλήρωση των σπουδών σου στον λυκειακό κύκλο και τη μετάβασή σου είτε σε κάποιο πανεπιστημιακό ίδρυμα είτε στον στίβο της ζωής. Από την εξαετή φοίτησή σου στο Γυμνάσιο Ριζοκαρπάσου, απέκτησες ένα απόθεμα γνώσεων και αξιών ιδιαίτερα χρήσιμο για τα νέα σου βήματα. Να είσαι περήφανος για ό,τι έχεις επιτύχει! Οι όποιες δυσκολίες ή πρόσκαιρες αποτυχίες θα πρέπει να σε πεισμώνουν και να σε δυναμώνουν να εμμένεις ακόμα περισσότερο στους στόχους σου! Απόψε, ανταμείβεσαι για τους κόπους σου, οι οποίοι αποτυπώνονται στο Απολυτήριο που σε λίγο θα κρατάς στα χέρια σου. Σου εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια και σου εύχομαι ολόψυχα καλή σταδιοδρομία και κάθε επιτυχία για τη συνέχεια.

Θερμά συγχαρητήρια εκφράζω επίσης στους μαθητές Κατερίνα Τουραλή, Παρασκευά Παντελή και Μαρίνα Πυθαρά που επέδειξαν ήθος και υψηλές επιδόσεις, γι’ αυτό και απόψε βραβεύονται. Ασφαλώς συγχαίρω ολόψυχα όλους τους μαθητές των σχολείων μας στο Ριζοκάρπασο.

Στα παιδιά που θα συνεχίσουν τη φοίτηση τους στις επόμενες τάξεις του σχολείου εύχομαι να επιτύχουν στους στόχους τους και να πραγματώσουν τα όνειρα τους. Τους αξίζει σίγουρα αυτό και το εύχομαι με όλη μου την καρδιά.

Αγαπητά μου παιδιά,

Στο ταξίδι της γνώσης πολύτιμοί σας σύντροφοι είναι, από τη μια, οι γονείς και οι καθηγητές σας και, από την άλλη, οι αξίες της εργατικότητας, της εντιμότητας, της αγάπης, της πίστης, της υπομονής και της επιμονής, του θάρρους, της φιλίας, του αλληλοσεβασμού, της αξιοπρέπειας. Με αυτά τα εφόδια, θα πραγματοποιήσετε τα όνειρα και τις προσδοκίες σας και θα προσφέρετε στην κοινωνία και στον τόπο μας.

Καταληκτικά, θα ήθελα να συγχαρώ την Επιθεωρήτρια του Γυμνασίου Ριζοκαρπάσου κα Ηλιάνα Χατζηιωάννου, τη Διευθύντρια κα Μορφία Ζάουρα, όλους τους εκπαιδευτικούς και το προσωπικό του εξατάξιου Γυμνασίου Ριζοκαρπάσου για το αξιόλογο λειτούργημά τους, μέσα από το οποίο ενεθάρρυναν ποιοτικά την εξέλιξη των μαθητών τους. Παράλληλα, θερμές ευχαριστίες απευθύνω στον Πρόεδρο και στα Μέλη της Σχολικής Εφορίας, στον Πρόεδρο και στα Μέλη του Συνδέσμου Γονέων καθώς και στους υπόλοιπους γονείς για τη συνεχή στήριξή τους προς το σχολείο. Ευχαριστίες απευθύνω επίσης στους Προέδρους και στα μέλη των Κοινοτικών Συμβουλίων Ριζοκαρπάσου για τη στήριξη και την βοήθειά τους.

Τέλος, θέλω από καρδίας να ευχηθώ σε όλους καλό καλοκαίρι και καλή συνέχεια με υγεία και ευτυχία.

Σημ.: Τον χαιρετισμό ανέγνωσε, εκ μέρους του Επιτρόπου Προεδρίας, ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Ανθρωπιστικών Θεμάτων κ. Χρύσανθος Χρυσάνθης.

(ΡΜ/ΜΓ/ΣΧ)