Γραφείο Επιτρόπου Προεδρίας

Γραφείο Επιτρόπου Προεδρίας

Ο Επίτροπος Προεδρίας σε τηλεδιάσκεψη με την Υπουργό Μετανάστευσης της Αιγύπτου και τον Υφυπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας, 26/6/2020


Ο Επίτροπος Προεδρίας κ. Φώτης Φωτίου συμμετείχε σήμερα σε τηλεδιάσκεψη με την Υπουργό Μετανάστευσης και Υποθέσεων Αποδήμων Αιγυπτίων κα Nabila Makram και τον Υφυπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας, αρμόδιο για θέματα Αποδήμων κ. Κώστα Βλάσση.

Κατά την τηλεδιάσκεψη συζητήθηκαν θέματα που άπτονται του σχεδιασμού και των δράσεων της τριμερούς συνεργασίας Κύπρου – Ελλάδας – Αιγύπτου, σε θέματα Διασποράς, υπό το φως και των περιορισμών που προέκυψαν, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Αποφασίστηκε όπως μέσα από εναλλακτικούς τρόπους αναληφθούν πρωτοβουλίες και δράσεις, έτσι ώστε αυτή η συνεργασία να παραμείνει εποικοδομητική και παραγωγική.

Εξάλλου, στις 18 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη με τη συμμετοχή ιατρών της Διασποράς των τριών χωρών, για να συζητηθούν τρόποι στήριξης τόσο των τριών χωρών όσο και των αποδήμων τους, γενικότερα για θέματα υγείας, αλλά ειδικότερα για θέματα που άπτονται του covid – 19.

Κατά τη σημερινή τηλεδιάσκεψη αποφασίστηκε, επίσης, όπως σε δεύτερο στάδιο, με τη συμμετοχή των οργανωμένων συνόλων της Διασποράς και των αρμόδιων Υπηρεσιών των τριών χωρών, γίνει προσπάθεια, ιδιαίτερα μέσα από τις ομογένειες Κύπρου, Ελλάδας, Αιγύπτου, για προώθηση του τουρισμού σε αυτή τη δύσκολη περίοδο.

Τέλος, συμφωνήθηκε όπως συνεχιστούν σε τακτά χρονικά διαστήματα οι τριμερείς τηλεδιασκέψεις, με στόχο τον καλύτερο συντονισμό όλων των δράσεων ανάμεσα σε Κύπρο, Ελλάδα και Αίγυπτο στους τομείς των αρμοδιοτήτων των τριών αξιωματούχων.(ΡΜ/ΝΝ/ΣΧ)