Γραφείο Επιτρόπου Προεδρίας

Γραφείο Επιτρόπου Προεδρίας

Μήνυμα Επιτρόπου Προεδρίας κ. Φώτη Φωτίου προς τους Απόδημους με την ευκαιρία της εορτής του Πάσχα, ΓΤΠ 21/4/2022


Συμπατριώτισσες, Συμπατριώτες,

Σε όποιο μέρος του πλανήτη και εάν βρίσκεστε θέλουμε να στείλουμε τις θερμότερες μας ευχές για το Πάσχα, σε εσάς και στις οικογένειες σας. Ευχόμαστε το φως της Ανάστασης να πλημμυρίσει τις καρδιές μας και να δείξει το δρόμο της αγάπης, του σεβασμού προς τον συνάνθρωπο μας. Με υγεία και δύναμη να πορευτούμε για ένα καλύτερο και δημιουργικότερο μέλλον.

Δυστυχώς, η αδιαλλαξία της Τουρκίας περιορίζει ακόμη περισσότερο τις ελπίδες μας για μία δίκαιη και αποδεκτή λύσης για την επανένωση της πατρίδας μας. Εμμένουμε στις απόψεις μας και συνεχίζουμε αποφασιστικά τον αγώνα για την επίλυση του εθνικού μας προβλήματος.

Η ανθρωπότητα ζει και πάλι τη φρικαλεότητα ενός πολέμου. Η σκέψη μας και η συμπαράσταση μας σ’ όλους τους ανθρώπους που υποφέρουν από τα δεινά του πολέμου αυτού. Ευχή όλων μας η επικράτηση ειρήνης και ασφάλειας για όλο τον κόσμο.

Συμπατριώτισσες, Συμπατριώτες,

Θέλω να σας εκφράσω για ακόμα μία φορά την εκτίμηση και την ευγνωμοσύνη μου, για τη διαχρονική σας στήριξη και αγάπη προς την ιδιαίτερη σας πατρίδα. Οι αγώνες που δίνετε για την Κύπρο μας, είναι τεράστιας σημασίας και να είστε σίγουροι πως πάντα θα είμαστε δίπλα σας, να σας στηρίζουμε σ΄όλες σας τις προσπάθειες.

Το Πάσχα σηματοδοτεί το πέρασμα σε μια καινούρια εποχή, με ελπίδα, πίστη και αποφασιστικότητα. Αφήνουμε πίσω μας τα δύσκολα και με αισιοδοξία ατενίζουμε ένα καλύτερο μέλλον για τον τόπο μας και τον λαό μας.

Καλή Ανάσταση σε όλες και όλους!