Γραφείο Επιτρόπου Προεδρίας

Γραφείο Επιτρόπου Προεδρίας

Οικονομική στήριξη από τους Κύπριους απόδημους Αυστραλίας προς τις οικογένειες πυρόπληκτων στο χωριό Ορά, ΓΤΠ 07/09/2022


Την κοινότητα Οράς επισκέφθηκε ο Επίτροπος Προεδρίας κ. Φώτης Φωτίου σήμερα το πρωί, με τον Πρόεδρο και τον Γραμματέα της Ομοσπονδίας Κυπριακών Κοινοτήτων Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας κ. Μιχάλη Χριστοδούλου και κ. Χαράλαμπο Καπνουλλά, για παράδοση οικονομικής εισφοράς προς τους πυρόπληκτους της περιοχής.

Η Ομοσπονδία Κυπριακών Κοινοτήτων Αυστραλίας στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς συγκέντρωσε το ποσό των δέκα χιλιάδων ευρώ για τους πληγέντες της πυρκαγιάς του Ιουλίου 2021 και το παρέδωσε στους κατοίκους του χωριού Οράς, ως οικονομική στήριξη για την επιδιόρθωση και αποκατάσταση των κατοικιών τους.

Ο κ. Φωτίου ανέφερε, στη σεμνή αυτή τελετή παράδοσης, τη συγκινητική πράξη των Κυπρίων της Αυστραλίας, αλλά και τη διαχρονική στήριξη όλων των αποδήμων μας προς τους συμπατριώτες τους και την πατρίδα τους.

Ο Επίτροπος Προεδρίας ευχαρίστησε τον Πρόεδρο και Γραμματέα της Ομοσπονδίας για την πρωτοβουλία αυτή αλλά και γενικότερα για την προσφορά και το έργο τους για την Κύπρο. Οι Κύπριοι της Διασποράς μας, επεσήμανε, στέκονται πάντα δίπλα στην πατρίδα μας σε κάθε δύσκολη στιγμή της και είμαστε περήφανοι για αυτούς.

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Χριστοδούλου ανέφερε ότι, αν και ζουν μακριά, πάντα έχουν την Κύπρο στην καρδιά τους και θα τη στηρίζουν με όλες τους τις δυνάμεις.

Τέλος, ο Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου κ. ’ριστος Μιλτιάδους ευχαρίστησε τόσο τον Επίτροπο Προεδρίας όσο και τον Πρόεδρο και τον Γραμματέα της Ομοσπονδίας Κυπριακών Κοινοτήτων Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας για αυτήν την πρωτοβουλία.

(ΡΜ/ΝΓ/ΙΚ)