Γραφείο Επιτρόπου Προεδρίας

Γραφείο Επιτρόπου Προεδρίας

Διαδικτυακή δράση Γραφείου Επιτρόπου Προεδρίας με το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου και ηγέτες της Διασποράς, ΓΤΠ 21/05/2021


ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΜΕ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΑΣ
Στα πλαίσια της συνεργασίας και το Μνημόνιο Συναντίληψης που υπογράφηκε πρόσφατα με το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου (ΙΝΓΚ), πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 20 Μαΐου 2021, τηλεδιάσκεψη του Επιτρόπου Προεδρίας κ. Φώτη Φωτίου με την ηγεσία της Διασποράς μας, με τη συμμετοχή τόσο των Προέδρων των Ομοσπονδιών μας όσο και των Προέδρων των Εμπορικών Επιμελητηρίων διαφόρων χωρών.

Ο Επίτροπος Προεδρίας ευχαρίστησε το ΙΝΓΚ, ως ένα από τους βασικούς συνεργάτες και υποστηρικτές του Γραφείου Επιτρόπου, για το εξαιρετικό έργο του Ινστιτούτου σε όλους τους τομείς, το οποίο αποτελεί ένα στολίδι στην περιοχή μας, στον τομέα της νευρολογίας και της γενετικής.

Στη συνέχεια, ο Επίτροπος Προεδρίας ευχαρίστησε και συνεχάρη τον Γενικό Εκτελεστικό Ιατρικό Διευθυντή του ΙΝΓΚ, Καθηγητή Λεωνίδα Φυλακτού για τη διαχρονική προσφορά του Ινστιτούτου στην προσπάθεια επίλυσης του ανθρωπιστικού θέματος των αγνοουμένων.

Ο κ. Φυλακτού ανέπτυξε με πλήρη λεπτομέρεια όλες τις δραστηριότητες του Ινστιτούτου και ανάφερε ότι, μέσα από τα μεταπτυχιακά προγράμματα της Σχολής Μοριακής Ιατρικής Κύπρου, αλλά και μέσα από άλλες ερευνητικές και ακαδημαϊκές δραστηριότητες, θα μπορέσουμε να διευρύνουμε τις προσφερόμενες υπηρεσίες προς τους Απόδημους μας.

Παράλληλα, ο κ. Φυλακτού αναφέρθηκε στην εξαιρετική συνεργασία με το Γραφείο Επιτρόπου Προεδρίας, μία συνεργασία η οποία μετρά πολλά χρόνια, και επεσήμανε ότι η σχέση αυτή, που έχει αναπτυχθεί μεταξύ των δύο φορέων, θα ενδυναμωθεί ακόμη περισσότερο.

Κλείνοντας, ο κ. Φωτίου κάλεσε τους νέους και άλλους επιστήμονες της Διασποράς μας να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες που τους δίνονται από το ΙΝΓΚ για υποτροφίες και άλλα ερευνητικά προγράμματα. Πρόσθετα, κάλεσε τους μεγάλους οργανισμούς της Διασποράς μας αλλά και επιχειρηματίες απόδημους μας να στηρίξουν το έργο του Ινστιτούτου.

Παρεμβάσεις στα πλαίσια της τηλεδιάσκεψης έκαναν μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της ΠΟΜΑΚ κ. Ανδρέας Παπαευρυπίδης, ο Πρόεδρος της ΠΣΕΚΑ κ. Φίλιπ Κρίστοφερ και ο Πρόεδρος της ΝΕΠΟΜΑΚ κ. Χρίστος Τούτον οι οποίοι εξήραν το έργο του Ινστιτούτου και εξέφρασαν τη θέληση τους για συνεργασία. Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΙΝΓΚ κ. Ιωάννης Μάτσης ευχαρίστησε με τη σειρά του τον Επίτροπο Προεδρίας και τόνισε τη σημασία στήριξης των Κυπρίων της Διασποράς μας με διάφορες τέτοιες δράσεις. 

Για να παρακολουθήσετε την παρουσίαση από τον Δρ Φυλακτού παρακαλώ πατήστε πιο κάτωΚατεβάστε το αρχείο τύπου AcrobatCING PRESENTATION.pdf