Γραφείο Επιτρόπου Προεδρίας

Γραφείο Επιτρόπου Προεδρίας

Δελτίο Τύπου - Τελετή έναρξης του Παγκόσμιου Συνεδρίου Αποδήμων Κυπρίων ΠΟΜΑΚ-ΠΣΕΚΑ και ΝΕΠΟΜΑΚ, ΓΤΠ 24/07/2022


Πραγματοποιείται την Τρίτη 26/7/2022, στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, η τελετή έναρξης του Παγκόσμιου Συνεδρίου Κυπρίων της Διασποράς της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αποδήμων Κυπρίων (ΠΟΜΑΚ), της Παγκόσμιας Συντονιστικής Επιτροπής Κυπριακού Αγώνα (ΠΣΕΚΑ) και της Νεολαίας Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αποδήμων Κυπρίων (ΝΕΠΟΜΑΚ), η οποία φέτος συμπληρώνει 20 χρόνια από την ίδρυσή της.

Την έναρξη των εργασιών θα κηρύξει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, στις 7 μ.μ.

Ο Επίτροπος Προεδρίας κ. Φώτης Φωτίου θα καλωσορίσει τους συνέδρους ενώ χαιρετισμό στην εκδήλωση θα απευθύνουν η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κα Αννίτα Δημητρίου, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος Β’ και η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελληνικής Δημοκρατίας κα Ζέττα Μ. Μακρή. Την τελετή θα προσφωνήσουν ο Πρόεδρος της ΠΟΜΑΚ κ. Ανδρέας Παπαευριπίδης, ο Πρόεδρος της ΠΣΕΚΑ κ. Φίλιπ Κρίστοφερ και ο Πρόεδρος της ΝΕΠΟΜΑΚ κ. Χρίστος Τούτον.

Η τελετή έναρξης των εργασιών θα μεταδίδεται ζωντανά, με τη συμβολή και τη συνεργασία του ΡΙΚ, ως του επίσημου φορέα επικοινωνίας του Συνεδρίου Αποδήμων, μέσω live streaming από την ιστοσελίδα του Γραφείου του Επιτρόπου Προεδρίας www.commissionertothepresidency.gov.cy, καθώς και τηλεοπτικά από το ΡΙΚ 2.

Το συνέδριο διεξάγεται, επίσης, σε συνεργασία με το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, την Αστυνομία Κύπρου και το Κυβερνητικό Τυπογραφείο.

Σημειώνεται ότι τις εργασίες του Συνεδρίου που θα πραγματοποιηθούν στο ξενοδοχείο St Raphael Resort, στη Λεμεσό, και θα διαρκέσουν έως και την Παρασκευή 29 Ιουλίου 2022, χορηγούν το Υφυπουργείο Τουρισμού, ο Κυπριακός Οργανισμός Προώθησης Επενδύσεων (CIPA), η Τράπεζα Κύπρου, η PWC, η Ελληνική Τράπεζα και τα Παγωτά Παπαφιλίππου (P&P ice cream group).
 
(ΕΚ)