Γραφείο Επιτρόπου Προεδρίας

Γραφείο Επιτρόπου Προεδρίας

Τηλεδιάσκεψη Επιτρόπου Προεδρίας με τους Προέδρους όλων των Ομοσπονδιών Κυπρίων της Διασποράς, ΓΤΠ 18/11/2021


Ο Επίτροπος Προεδρίας κ. Φώτης Φωτίου συμμετείχε σήμερα σε Τηλεδιάσκεψη στην οποία έλαβαν μέρος όλοι οι Πρόεδροι των Ομοσπονδιών των Κυπρίων Αποδήμων μας, συμπεριλαμβανομένου των Προέδρων των Παγκόσμιων Ομοσπονδιών ΠΟΜΑΚ, ΠΣΕΚΑ και ΝΕΠΟΜΑΚ.

Συζήτηση έγινε, μεταξύ άλλων, για το επικείμενο Παγκόσμιο Συνέδριο των Αποδήμων μας αλλά και για κάποια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι απόδημοι μας, επισημαίνοντας την ανάγκη καλύτερου συντονισμού με τις αρμόδιες υπηρεσίες στην Κύπρο.

Ο Επίτροπος Προεδρίας μετέφερε τις ευχαριστίες του προς όλους τους Κύπριους της Διασποράς μας για τις προσπάθειες που γίνονται, για τη βοήθεια και τη στήριξη τους, μέσα από διάφορες δράσεις στις χώρες που ζουν, στην προώθηση του κυπριακού θέματος.

Στα πλαίσια της τηλεδιάσκεψης, συζητήθηκε και πάρθηκε τελική απόφαση για τις ημερομηνίες του επικείμενου Παγκόσμιου Συνεδρίου Κυπρίων Διασποράς, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 26-29 Ιουλίου 2022, με μεγάλη συμμετοχή νέων ομογενών μας, αφού η ενεργός συμμετοχή της απόδημης νεολαίας αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα της εθνικής στρατηγικής μας για τη Διασπορά.

Πρόσθετα, ο Επίτροπος Προεδρίας ενημέρωσε την ηγεσία της ομογένειας μας για τις διάφορες ενέργειες που δρομολογούνται όσο αφορά τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν σε διάφορες χώρες αναφορικά με την έκδοση την Κυπριακών διαβατηρίων, ταυτοτήτων κι άλλων εγγράφων.

Η Διασπορά μας αποτελεί ένα από τα πιο πολύτιμα κεφάλαια για την Κύπρο μας. Οι διαχρονικοί αγώνες τους για την Κύπρο είναι τεράστιας σημασίας. Η Κυβέρνηση και η Πολιτεία παραμένουν δίπλα τους και ιδιαίτερα στη νέα γενιά της Διασποράς μας που είναι οι αυριανοί ηγέτες των αποδήμων μας.

(ΡΜ/ΝΓ/ΕΧΡ)