Γραφείο Επιτρόπου Προεδρίας

Γραφείο Επιτρόπου Προεδρίας

Ο Επίτροπος Προεδρίας πραγματοποίησε επίσκεψη στο Ριζοκάρπασο, ΓΤΠ 20/10/2022


Επίσκεψη στο Ριζοκάρπασο πραγματοποίησε χθες, 19 Οκτωβρίου 2022, ο Επίτροπος Προεδρίας κ. Φώτης Φωτίου. Τον Επίτροπο Προεδρίας συνόδευσαν λειτουργοί του Γραφείου του, της Υπηρεσίας Ανθρωπιστικών Θεμάτων, λειτουργοί του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, των Υπηρεσιών Κοινωνικών Ασφαλίσεων, καθώς και ο Κοινοτάρχης Ριζοκαρπάσου κ. Μιχάλης Μικέλλη.

Ο Επίτροπος επισκέφθηκε πρώτα τον χώρο όπου μεταφέρεται και παραδίδεται στους εγκλωβισμένους μας ανθρωπιστική βοήθεια σε εβδομαδιαία βάση, ενημερώθηκε για τα προβλήματα που προέκυψαν όσον αφορά στο κτήριο και διαβεβαίωσε για τις προσπάθειες που καταβάλλει η κυβέρνηση για άμεση επιδιόρθωσή του μέσω της UNFICYP.

Ο Επίτροπος στη συνέχεια μετέβη στα σχολεία Ριζοκαρπάσου προκειμένου να ενημερωθεί κατ’ ιδίαν για τα προβλήματα που αναφύονται κατά διαστήματα κι επηρεάζουν την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων σε όλες τις βαθμίδες (νηπιαγωγείο, δημοτικό, γυμνάσιο και λύκειο). Κατά τη συνάντησή του με τους διευθυντές και το εκπαιδευτικό προσωπικό των σχολείων, τους ευχαρίστησε για το σημαντικό έργο που επιτελούν για να έχουν οι εγκλωβισμένοι μαθητές μας ποιοτική και αναβαθμισμένη εκπαίδευση.

Παράλληλα, ο κ. Φωτίου επισκέφθηκε το γήπεδο futsal, οι εργασίες του οποίου έχουν ολοκληρωθεί. Το γήπεδο θα εξυπηρετεί όχι μόνο τους μαθητές του σχολείου, αλλά και τους νέους που κατοικούν στο Ριζοκάρπασο και την Αγία Τριάδα.

Κατά την επίσκεψή του ο κ. Φωτίου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με αρκετούς κατοίκους του Ριζοκαρπάσου και να συζητήσει διεξοδικά για ζητήματα και προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Τέλος, ο Επίτροπος Προεδρίας τόνισε ότι η Κυβέρνηση στηρίζει κάθε προσπάθεια που ενισχύει την ποιότητα εκπαίδευσης τα σχολεία Ριζοκαρπάσου και στέκεται αρωγός στην προσπάθεια των ηρωικών κατοίκων του Ριζοκαρπάσου για παραμονή και αξιοπρεπή διαβίωση στις κατεχόμενες πατρογονικές τους εστίες.

(ΡΜ/ΜΒ/ΣΧ)