Γραφείο Επιτρόπου Προεδρίας

Γραφείο Επιτρόπου Προεδρίας

Σε πλήρη λειτουργία η πρωτοποριακή Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς, Αναμνήσεις Πάνθεον Ελληνισμού


ΛΕΥΚΩΣΙΑ.

Σάρκα και οστά έλαβε η εξαγγελία του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη στην τελετή ενάρξεως του του Παγκοσμίου Συνεδρίου Κυπρίων Διασποράς που πραγματοποιήθηκε τον προηγούμενο μήνα για την δημιουργία Διαδικτυακής Πλατφόρμας Κυπρίων Διασποράς.

Η πλατφόρμα, η οποία δημιουργήθηκε έχει δύο λειτουργίες. Η πρώτη αφορά την Καταγραφή των Κυπρίων της Διασποράς και η δεύτερη αφορά το Μάθε τις Ρίζες σου με εκπαιδευτικό χαρακτήρα και απευθύνεται σε όλες τις ηλικιακές ομάδες.

Η Καταγραφή Κυπρίων Διασποράς, όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση τύπου, σκοπό έχει την ποσοτική και ποιοτική καταγραφή των Κυπρίων Αποδήμων μας, μέσα από την συμπλήρωση ενός ερωτηματολογίου, ενώ η πλατφόρμα «Μάθε τις Ρίζες σου» έχει εκπαιδευτικό χαρακτήρα και ανταποκρίνεται σε όλες τις ηλικιακές ομάδες της Διασποράς μας.

Η καταγραφή των Αποδήμων είναι πάγιο αίτημα της ομογένειας το οποίο άρχισε να υλοποιεί προ δύο περίπου ετών η Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Αμερικής.

Η εν λόγω πλατφόρμα δεν απευθύνεται μόνο στους Αποδήμους Κυπρίων Αμερικής, αλλά σε όλους τους αποδήμους διότι η ενότητα «Μάθε τις Ρίζες σου» μπορεί και πρέπει να αποτελέσει ένα πολύτιμο εργαλείο για τους δασκάλους της ομογένειας για την διδασκαλία της ιστορίας και του πολιτισμού της Κύπρου.

Κάντε κλικ στους κάτωθι συνδέσμους για να περιηγηθείτε και στις δύο θεματικές ενότητες της πλατφόρμας: https://cydiaspora.gov.cy/el/ και https://cydiaspora.gov.cy/el/mathe-tis-rizes-sou/4-11-years/