Γραφείο Επιτρόπου Προεδρίας

Γραφείο Επιτρόπου Προεδρίας

Το Υπουργικό Συμβούλιο συνεδριάζει στο Τρόοδος, ΚΥΠΕ - Αντώνης Γκιλδάκης - ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 21/08/2019


Αρχίζει σήμερα στις 10.30πμ η συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, στη θερινή προεδρική θερινή κατοικία, στο Τρόοδος, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

Πέραν της ατζέντας του Υπουργικού, τη συνεδρίαση αναμένεται να απασχολήσουν και θέματα γενικής πολιτικής. Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, κατά τη συνεδρίαση είναι πιθανόν να γίνει ενημέρωση για τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις, όπως αυτή που αφορά την τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά και για πτυχές του επενδυτικού νόμου, οι οποίες μπορούν να εφαρμοστούν, λαμβάνοντας υπόψη ότι η ιδέα της δημιουργίας Υφυπουργείου Ανάπτυξης δεν προχωρά.

Επίσης, όπως δήλωσε χθες στο ΚΥΠΕ ο Επίτροπος Προεδρίας Φώτης Φωτίου, θα καταθέσει στο Υπουργικό πρόταση για τη σύσταση μηχανισμού έρευνας, εκταφής και αναγνώρισης λειψάνων πεσόντων που τάφηκαν σε γνωστούς και άγνωστους χώρους στις κατεχόμενες περιοχές. Πρόκειται για περίπου 700 υποθέσεις Ελληνοκυπρίων και εξ Ελλάδος πεσόντων κατά ή συνεπεία της τουρκικής εισβολής και του πραξικοπήματος.

Μεταξύ άλλων, στο Υπουργικό αναμένεται να ληφθούν αποφάσεις για μια σειρά από θέματα, όπως η παραχώρηση κατ’ αποκοπήν επιδόματος στους γιατρούς ως κίνητρο για εργοδότηση στα τμήματα των Πρώτων Βοηθειών. Άλλα θέματα αφορούν την αναθεώρηση των κριτηρίων για την επιλογή δικαιούχων μαθητών σε δωρεάν γεύματα, η εξαμηνιαία έκθεση δημοσιονομικής πολιτικής και η προσθήκη αραβικής γλώσσας στα Κρατικά Ινστιτούτα Επιμόρφωσης.

Οι Υπουργοί αναμένεται να συνοδεύονται από συζύγους, καθώς μετά τη συνεδρίαση είθισται να παρατίθεται γεύμα.