Γραφείο Επιτρόπου Προεδρίας

Γραφείο Επιτρόπου Προεδρίας

Μήνυμα του Επιτρόπου Προεδρίας προς τους Κυπρίους της Αιγύπτου και της Αφρικής εν μέσω πανδημίας ΚΥΠΕ - Νίκος Κάτσικας – Αίγυπτος / ΚΑΙΡΟ 06/05/2020


Τους θερμούς χαιρετισμούς του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, αυτή τη δύσκολη εποχή της παγκόσμιας πανδημίας του κορωνοϊού, μετέφερε στους Κυπρίους της Αιγύπτου και της Αφρικής, ο Επίτροπος Προεδρίας, Φώτης Φωτίου, μεταφέροντας ένα μήνυμα συμπαράστασης στο ιστορικό αυτό κομμάτι του απόδημου Κυπριακού Ελληνισμού.

«Απευθύνομαι σήμερα σε όλον τον Απόδημο Ελληνισμό που ζει στην Αίγυπτο. Και θέλω να τούς μεταφέρω τους θερμούς χαιρετισμούς τόσο του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, όσο και όλων μας, αυτές τις δύσκολες ώρες που περνούμε, όχι μόνον εδώ στην Κύπρο, αλλά και στην Αίγυπτο και σε όλον τον κόσμο», τόνισε ο κ. Φωτίου στο μήνυμά του στην εφημερίδα της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας «Αλεξανδρινός Ταχυδρόμος» και την επίσημη ιστοσελίδα του πρεσβυγενούς παροικιακού οργανισμού.

Την ίδια στιγμή, ο Επίτροπος για τους Απόδημους δεν έκρυψε την αισιοδοξία του για το γεγονός ότι τα σημερινά προβλήματα με τον COVID-19 θα ξεπεραστούν.

«Θα ξεπεράσουμε τα προβλήματα. Και θα ξεκινήσουμε ξανά αυτήν την άριστη συνεργασία όσον αφορά τα θέματα Διασποράς που ξεκινήσαμε με την Αίγυπτο, και ιδιαίτερα το πρόγραμμα «ΝΟΣΤΟΣ»…», είπε ο κ. Φωτίου.

Μάλιστα, επεσήμανε την επιθυμία του να συμβάλει έτσι ώστε όλα τα προγράμματα που τέθηκαν στο τραπέζι των συζητήσεων και αποφασίστηκαν στην τελευταία Τριμερή Σύνοδο για θέματα Διασποράς Κύπρου – Ελλάδας – Αιγύπτου, τον περασμένο Δεκέμβριο στην Αθήνα, να υλοποιηθούν.

«Είμαι σε επαφή με την Υπουργό Διασποράς της Αιγύπτου, Ναμπίλα Μάκραμ, και τον Υφυπουργό Εξωτερικών αρμόδιο για θέματα Αποδήμων στην Ελλάδα, Κώστα Βλάση, για να δούμε εναλλακτικούς τρόπους ώστε κάποια προγράμματα να υλοποιηθούν και να συνεχιστεί αυτό το πετυχημένο πρόγραμμα», δήλωσε ο κ. Φωτίου.

Παράλληλα, ο Επίτροπος απευθύνθηκε και προς τους Κυπρίους Απόδημους που ζούνε σε όλη την Αφρική, σημειώνοντας: «Θέλω με την ευκαιρία που μου δίνετε, να απευθυνθώ σε όλους τους Απόδημους της Αφρικής και να τους πω ότι βρισκόμαστε δίπλα τους, η Κυβέρνηση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, εμείς εδώ στην Υπηρεσία των Αποδήμων, είμαστε δίπλα σας για ό,τι χρειαστείτε».

O κ. Φωτίου, στο μήνυμά του προς τους Απόδημους Κυπρίους της Αιγύπτου και όλης της Αφρικής, κατέληξε: «Ξέρω και είμαι γνώστης των προβλημάτων που αντιμετωπίζετε. Έχω επικοινωνήσει με όλους τους Προέδρους των Ομοσπονδιών της Διασποράς μας και γνωρίζω πολύ καλά τα προβλήματα που έχουν οι Κοινότητες μας αυτήν την περίοδο. Είμαστε δίπλα σας. Θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα σας. Εύχομαι σε όλους καλή δύναμη, χρόνια πολλά και ό,τι καλύτερο σε εσάς και τις οικογένειές σας».(ΚΥΠΕ/ΝΚ/MK)