Γραφείο Επιτρόπου Προεδρίας

Γραφείο Επιτρόπου Προεδρίας

Ευχές Επιτρόπου Προεδρίας κ. Φωτίου για το Πάσχα προς Ομοσπονδίες Διασποράς


Συμπατριώτισσες και Συμπατριώτες της Διασποράς μας,

Το Πάσχα είναι η σημαντικότερη θρησκευτική γιορτή της Χριστιανοσύνης, και πολύς κόσμος προετοιμάζεται σε ένα κλίμα κατάνυξης, με νηστεία, μέχρι την Ανάσταση! Η πνευματική σημασία της Αγίας Μεγάλης Εβδομάδας και της Ανάστασης θα είναι και φέτος εξίσου δυνατή παρά τη δύσκολη συγκυρία για την πατρίδα μας και όλη την ανθρωπότητα.

Στις δύσκολες αυτές στιγμές που βιώνουμε όλοι, το ελπιδοφόρο μήνυμα της Ανάστασης του Κυρίου ας φωτίσει το δρόμο μας κι ας μας δώσει δύναμη και ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο. Η σκέψη μας είναι ιδιαίτερα σε αυτούς που αναγκαστικά, λόγω της απειλής του κορωνοϊού, θα περάσουν τις Άγιες ημέρες του Πάσχα μακριά από τις οικογένειές τους, ιδίως στους ηλικιωμένους γονείς και παππούδες.

Το Πάσχα, η λαμπρότερη γιορτή της Χριστιανοσύνης, είναι ίσως η μοναδική γιορτή που κλείνει μέσα της όλα τα συναισθήματα. Από την αγωνία, τον πόνο τη θλίψη των Παθών και της Σταύρωσης, περνάμε στην αγαλλίαση και την ελπίδα που φέρνει η Ανάσταση του Ιησού όπου ξαναγεννιέται η φύση και η ίδια η ζωή. Είναι γιορτή αγάπης, ελπίδας, αισιοδοξίας και αλληλεγγύης.

Για τις οικογένειες των Κυπρίων της Διασποράς μας που έχασαν δικούς τους ανθρώπους λόγω της πανδημίας θα είναι μια επώδυνη περίοδος. Εκφράζω τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια σε όλους.

Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους για τη μεγάλη προσπάθεια σας αυτές τις δύσκολες μέρες να στηρίξετε και να βοηθήσετε τόσο συμπατριώτες μας της Διασποράς όσο και συμπατριώτες μας που εγκλωβίστηκαν στο εξωτερικό αλλά και τους φοιτητές μας. Έχετε επιβεβαιώσει για ακόμη μια φορά ότι αποτελείται το πιο πολύτιμο κεφάλαιο της πατρίδας μας στο εξωτερικό.

Αυτές τις ημέρες μένουμε σπίτι μας ώστε το επόμενο Πάσχα να γιορτάσουμε όλοι μαζί, με τα αγαπημένα μας πρόσωπα.

Τόσο εγώ όσο και οι συνεργάτες μου στην Υπηρεσία Αποδήμων, σας ευχόμαστε από καρδιάς Ευλογημένο και Καλό Πάσχα και ολόψυχα ευχές για Υγεία, Πρόοδο και Ευημερία!.

Καλή Ανάσταση κι ευχή όλων το Φως της Ανάστασης να χαρίσει ελπίδα, αδελφοσύνη, αισιοδοξία και δύναμη ώστε να ξεπεράσουμε σύντομα κι αυτή τη δοκιμασία!

Χρόνια Πολλά.