Γραφείο Επιτρόπου Προεδρίας

Γραφείο Επιτρόπου Προεδρίας

Διήμερη επίσκεψη του Υφυπουργού Εξωτερικών Ελλάδας Αντώνη Διαματάρη στην Κύπρο - ΚΥΠΕ/Αδάμος Ζαχαριάδης - Ελλάδα/Αθήνα 26/08/2019


Διήμερη επίσκεψη στην Κύπρο πραγματοποιεί την Τρίτη και την Τετάρτη ο Έλληνας Υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό, Αντώνης Διαματάρης, προκειμένου να συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Συνέδριο Κυπρίων της Διασποράς.

Κατά τη διήμερη παραμονή του στην Κύπρο, ο κ. Διαματάρης θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, και τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Χριστοδουλίδη.


Επιπλέον, θα έχει συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Συλλούρη, και τον Επίτροπο Προεδρίας Φώτη Φωτίου, καθώς και γεύμα εργασίας με τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο Β`.


Κατά τη διάρκεια της παρουσίας του Έλληνα Υφυπουργού Εξωτερικών στην Κύπρο, θα πραγματοποιηθεί τριμερής συνάντηση Ελλάδας, Κύπρου και Αρμενίας για θέματα διασποράς, με τη συμμετοχή του κ. Διαματάρη, του κ. Φωτίου και του κ. Ζ. Sinanyan, αντίστοιχα.


Τέλος, σύμφωνα με τον Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας, ο κ. Διαματάρης θα επισκεφθεί τα Φυλακισμένα Μνήματα και τον Τύμβο της Μακεδονίτισσας, την ελληνική δύναμη στην Κύπρο (ΕΛΔΥΚ), καθώς και τον τάφο του του φιλάνθρωπου και ευεργέτη Γεώργιου Παρασκευαΐδη.