Γραφείο Επιτρόπου Προεδρίας

Γραφείο Επιτρόπου Προεδρίας

Δωρεάν διάθεση μουσιοκοθεατρικού έργου Νίκου Παπακλεοβούλου "Από το '21 στο '55"


Ο Νίκος Παπακλεοβούλου στη προσπάθεια που κάνει μέσω μουσικών έργων να γίνουν γνωστοί και να υμνηθούν οι Ήρωες μας έχει εκδώσει του Μουσικό θεατρικό έργο «Από το ΄21 στο ΄55», το οποίο περιέχει δύο Θεατρικά Δρώμενα και τραγούδια για τους Ήρωες και τον Αγώνα της ΕΟΚΑ 1955-59. Το ένα Θεατρικό Δρώμενο αναφέρεται στη συμμετοχή των Κυπρίων στην Επανάσταση του 1821 με κεντρικό πρόσωπο τον Μιχάλη Κυπραίο και το άλλο στην προπαρασκευή του αγώνα της Ε.Ο.Κ.Α. με κεντρικό πρόσωπο τον Ευάγγελο Λουκά Κουταλιανό που μετέφερε τα πρώτα όπλα για την Ε.Ο.Κ.Α. στη Χλώρακα. Και τα δύο αποτελούνται από εισαγωγικές αφηγήσεις θεατρικό διάλογο και τραγούδι για τον κεντρικό ήρωα.

Σκοπός της έκδοσης είναι να αποτελέσει χρήσιμο βοήθημα για την διοργάνωση και εμπλουτισμό εορτασμών εκδηλώσεων για τις εθνικές επετείους της 25ης Μαρτίου 1821 και 1ης Απριλίου 1955. Για αυτό και ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ σε ηλεκτρονική μορφή.

Αποτελείται από βιβλίο το οποίο υποστηρίζεται από πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό. Στο βιβλίο υπάρχουν τα κείμενα των αφηγήσεων και θεατρικών διαλόγων καθώς επίσης οι στίχοι και επαγγελματικές παρτιτούρες των τραγουδιών. Το οπτικοακουστικό υλικό αποτελείται από αρχεία ήχου (mp3) και βίντεο (mp4) των τραγουδιών όπως ηχογραφήθηκαν στο στούντιο και παρουσιάστηκαν σε συναυλίας και των θεατρικών διαλόγων όπως παρουσιάστηκαν σε παραστάσεις από επαγγελματίες

Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να λάβει το έργο από τον πιο κάτω σύνδεσμο:
https://drive.google.com/drive/folders/15-57IsZ0CaoIcFurL8ASO_IZ5bv4ZuZP?usp=share_link
ή αποστέλλοντας απλό αίτημα στο email που αναγράφεται στην εικόνα"