Γραφείο Επιτρόπου Προεδρίας

Γραφείο Επιτρόπου Προεδρίας

Ο Επίτροπος Προεδρίας είχε σήμερα συνάντηση με τον Ύπατο Πρόεδρο και μέλη της ΑΧΕΠΑ, ΓΤΠ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία, 07/04/2022


Ο Επίτροπος Προεδρίας κ. Φώτης Φωτίου είχε σήμερα συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο με τον Ύπατο Πρόεδρο, κ. Jimmy Kokotas και με μέλη της επίσημης αντιπροσωπείας της ΑΧΕΠΑ (AHEPA-American Hellenic Educational Progressive Association), που πραγματοποιούν επίσκεψη αυτές τις μέρες στην Κύπρο.

Ο Επίτροπος Προεδρίας αφού καλωσόρισε την αντιπροσωπεία της ΑΧΕΠΑ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην μεγάλη συνεισφορά της Οργάνωσης, στην προώθηση του ελληνισμού και των αξιών του παγκοσμίως αλλά και τη μεγάλη της συνεισφορά στην κοινωνία.

Η ΑΧΕΠΑ, δήλωσε ο κ. Φωτίου, διαδραματίζει ένα πολύ σημαντικό ρόλο όσον αφορά την περαιτέρω ενίσχυση και ενδυνάμωση των διμερών σχέσεων ΗΠΑ και Κύπρου. Ευχαρίστησε επίσης την Οργάνωση για τις συνεχείς προσπάθειες της σε σημαντικά κέντρα λήψεις αποφάσεων, ιδιαίτερα στις ΗΠΑ, για τη στήριξη των προσπαθειών της Κυπριακής Δημοκρατίας για την επίλυση του κυπριακού προβλήματος.

Ο κ. Φωτίου, τόνισε επίσης ότι είναι επιτακτική η ανάγκη για επίλυση του ανθρωπιστικού προβλήματος των αγνοουμένων. Εν έτει 2022, τόνισε, είναι απάνθρωπο και απαράδεκτο, να υπάρχουν οικογένειες που για σχεδόν μισό αιώνα αναμένουν ακόμα απαντήσεις για την τύχη των αγαπημένων τους προσώπων. Ζήτησε τη συμβολή της Οργάνωσης για στήριξη των προσπαθειών της Κυπριακής Δημοκρατίας για επίλυση του προβλήματος των αγνοουμένων.

Τέλος, ο Επίτροπος Προεδρίας ενημέρωσε την ηγεσία της ΑΧΕΠΑ για δράσεις και πρωτοβουλίες των Οργανώσεων του Απόδημου Ελληνισμού ως επίσης και αυτές που αφορούν τις τριμερείς Συνεργασίες Κύπρου-Ελλάδας με Ισραήλ, Αίγυπτο, Αρμενία και συζητήθηκαν τρόποι εμπλοκής της Οργάνωσης σε κάποιες από αυτές τις δράσεις και πρωτοβουλίες. Προσκάλεσε επίσης τον πρόεδρο και τους αξιωματούχους της ΑΧΕΠΑ να παραστούν στο παγκόσμιο συνέδριο των Αποδήμων που θα πραγματοποιηθεί στην Κύπρο από τις 26-29 Ιουλίου 2022.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της ΑΧΕΠΑ αφού ευχαρίστησε τον Επίτροπο Προεδρίας για την στενή και παραγωγική τους συνεργασία, διαβεβαίωσε ότι η ΑΧΕΠΑ θα συνεχίσει με όλα τα μέσα και όλες της τις δυνάμεις να στηρίζει την Κύπρο όσον αφορά στην επίλυση τόσο του κυπριακού προβλήματος όσο και του προβλήματος των αγνοουμένων μας.

Άλλες σχετικές ανακοινώσεις:
Από ΚΥΠΕ
Από "Εθνικός Κήρυξ"

(ΡΜ/ΝΓ/ΕΧΡ)