Γραφείο Επιτρόπου Προεδρίας

Γραφείο Επιτρόπου Προεδρίας

Διεθνής διάκριση για τον κύπριο καθηγητή εμβρυϊκής ιατρικής Δρ. Κύπρο Νικολαϊδη, Φιλελεύθερος 24/10/2020


Ανάμεσα στους δέκα διεθνείς υποψηφίους που εξελέγησαν μέλη της Εθνικής Ακαδημίας Ιατρικής των Ηνωμένων Πολιτειών, συγκαταλέγεται ο κύπριος καθηγητής εμβρυικής ιατρικής Δρ. Κύπρος Νικολαΐδης. Η εκλογή στην Εθνική Ακαδημία Ιατρικής, θεωρείται μία από τις υψηλότερες τιμές στον τομέα της ιατρικής και αναγνώριση των προσώπων που έχουν επιδείξει σημαντικά επιτεύγματα στην υπηρεσία της ιατρικής επιστήμης.

Η εκλογή στην Εθνική Ακαδημία των ΗΠΑ αφορά 100 μέλη, 90 από τις Ηνωμένες Πολιτείες και 10 απ διεθνείς υποψηφίους που δεν εδρεύουν στη χώρα και επιλέγονται από τα τρέχοντα μέλη μέσω μιας διαδικασίας αναγνώρισης λειτουργών υγείας που έχουν συμβάλει σημαντικά στην πρόοδο της ιατρικής επιστήμης, της υγειονομικής περίθαλψης και της δημόσιας υγείας.

Ο συμπατριώτης μας, Δρ. Κύπρος Νικολαΐδης με το έργο του συμβάλλει σημαντικά με πρωτοποριακές προσεγγίσεις στην προγεννητική διάγνωση και τις μαιευτικές διαταραχές.

Όπως ανέφερε μετά τη διάκριση του: «Είναι τιμή μου η Εκλογή στην Εθνική Ακαδημία Ιατρικής των ΗΠΑ για το έργο μου στην εμβρυϊκή ιατρική. Ελπίζω να μπορώ να βελτιώνω την φροντίδα σε γυναίκες και έμβρυα τόσο στην έδρα μου στο King's όσο και σε όλο τον κόσμο.

Ο Δρ Νικολαϊδης, ηγείται του Τμήματος Εμβρυακής Ιατρικής στο King’s μιας κορυφαίας κλινικής μονάδας και ερευνητικού κέντρου για την αξιολόγηση και τη θεραπεία εμβρύων. Παρακολουθεί περισσότερο από 10.000 ασθενείς ετησίως.

Πηγή: philenews